MossPit

H Ναταλία Γκαβέζου είναι ένα βήμα πριν κάνει paypal για να αγοράσει τα Kate Moss for Topshop. Νταξ όχι.

Σε μια κίνηση ημέρας της Μαρμότας, έσβησα και έγραψα την εισαγωγική παράγραφο 8 φορές για να καταλήξω σε –τι άλλο- μια ακόμα Οικογενειακή Ιστορία: Άλλοι πάνε πρώτα σε μουσεία, άλλοι σε πάρκα, άλλοι έχουν πρώτο μέλημα να βρουν ένα όμορφο καφέ. Ε, εγώ στο Λονδίνο ήθελα να πάω να στηθώ έξω από το Topshop με δάκρυα στα μάτια, να περάσουν δύο περαστικοί να γυαλίσω τα παπούτσια τους (πολλές παλιές ελληνικές ταινίες στο σπιτικό μας παιδιά, εμφανείς οι επιρροές), να μπω μέσα να αγοράσω ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Στo πλαίσιo του γενικότερου revival των εταιριών της επονομαζόμενης high street (θα το έχεις παρατηρήσει, they are back, πιο δυνατές από ποτέ), έχουν πέσει υπογραφές με ηχηρά ονόματα. Τους φαντάζομαι τους υπεύθυνους του Topshop στο meeting, σχεδόν τους ακούω “λοιπόν παιδιά, ένα δικό μας άτομο θέλουμε, να το ξέρουμε, να το εμπιστευόμαστε, ωπ ωπ το χω παιδιά, KATE MOSS”.

Και μεταξύ μας, δίκαιο.

Στην νέα συλλογή ρούχων της για την εταιρεία, η οποία κυκλοφόρησε χθες, η Kate είναι σαν να άνοιξε τη ντουλάπα της, πέταξε κάποια ρούχα στο κρεβάτι και σκέφτηκε λίγο τι της λείπει, λίγο κάτι παλιά ρούχα από τα 90s που κάπου θα έχασε σε μια μετακόμιση, λίγο καναδυο τζάκετ που της έριχνε ο Johnny στους ώμους όταν κρύωνε και τσουπ! Έτοιμη η κολεξιόν.

Έχει που λέτε για όλους αυτή η συλλογή. Κάποια κομμάτια γίνανε λέει sold out σε ΛΕΠΤΑ (ένα μπλουζάκι που μου άρεσε, δεν πρόλαβα να γυρίσω σπίτι να το φλερτάρω όπως του έπρεπε και είχε εξαφανιστεί), ενώ άλλα πωλούνται πλέον στο ebay για 750 δολλάρια. Σε γενικές γραμμές τα ρούχα είναι ακριβώς στο στυλ της Kate. Λίγο boho, λίγο glam rock, λίγο κουνιέμαι αισθαντικά στον στύλο στο I Just Don’t Know What To Do With Myself. Πολύ κρόσι, παγιέτα, να τα φοράς με μεγάλο καπέλο και ankle boots ενώ παραπατάς έξω από μια pub, αλλά επειδή είναι καλοκαίρι έχει παίξει και με λίγο πιο αέρινα υφάσματα και κοψίματα για μας τα κοριτσένια κοριτσάκια.
Χρώματα θα δεις ελάχιστα, γιατί αν το καλοσκεφτείς, πότε έχεις δει την Kate με χρώμα; Φοράνε τα wild children παστέλ;

Θα μπορούσα να συνεχίσω με παρομοιώσεις για ώρες, το κάνει αυτό η Kate, φτιάχνω ιστορίες στο μυαλό μου με τα ρούχα της, θυμήθηκα τώρα και την Coachella, όλα φοριόντουσαν άνετα εκεί –  αλλά στο τέλος βρήκαμε μια καλύτερη λύση. Μαζέψαμε η καθεμία τα αγαπημένα της κομμάτια, και κάναμε moodboards.

Της Χρύσας είναι αυτό που έχει flapper, και μακριά φορέματα και φουλάρια και το σουέντ τζάκετ που της έχει πάρει τα μυαλά. (είναι επίσης αυτό που εχμ, γράφει ‘Χρύσα’), ενώ το δικό μου αυτό που έχει απλές γραμμές, καθαρές, αλλά με τονισμό μέσης και λίγο ρομαντισμούλη. Και επειδή πάντα πιστεύω ότι διαβάζει κάποιος που με αγαπάει κρυφά και θέλει να μου κάνει δώρο, αυτή τη φόρμα θέλω, φοράω small.

Kate Moss for Topshop

Kate Moss for Topshop

 

Kate Moss for Topshop

Kate Moss for Topshop

 

Ολόκληρη τη συλλογή μπορείς να δεις (και να ψωνίσεις, λέμε τώρα) εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.