Heading for a fall

Τώρα που περιορίζουμε τις μετακινήσεις έχουμε και την πρώτης τάξεως αφορμή που χρειαζόμασταν για να περάσουμε τον (κάπως περισσότερο, ίσως) ελεύθερο χρόνο μας μιλώντας για παντελώς άχρηστα πράγματα, ας είναι, λοιπόν, ρούχα από τις εβδομάδες μόδας. Την υπέροχη επίδειξη Saint Laurent, με πολύ υπέροχο vinyl, δείτε τη σε βίντεο, σε φωτογραφίες χάνει.

Στην κατηγορία “ανδρόγυνα”, την 80s δουλειά με τα χοντρά λαμέ (ή σαντούκ) και τους τονισμένους με υπερμεγέθεις βάτες ώμους την έκανε φέτος ο Christopher John Rogers, και ναι, τα σύνολα αυτά για να δείξουν όπως πρέπει θέλουν big hair, με τον τρόπο που οι πληκτρούδες 80s νεορομαντικών συγκροτημάτων είχαν big hair.

Christopher John Rogers

Ο Alexandre Vauthier πρότεινε και αυτός μια 80s συνταγή από τα παλιά: τα παντελόνια με φαρδιά γραμμή και σούρα στον αστράγαλο, αλλά με ένα πιο νταμέ και επηρμένο ασπρόμαυρο art direction. Η σούρα στον αστράγαλο αποτελούσε πάντα μεγάλο μου στιλιστικό τρόμο, και τα φαρδιά παντελόνια δεν ήταν ποτέ πρώτη μου επιλογή, αλλά με το στενό σακάκι κατάσαρκα με ψήνουν κάπως περισσότερο.

Alexandre Vauthier
Alexandre Vauthier

Έβαλα εμβόλιμο και αυτό το κοστούμι Givenchy ως την crossover μέση οδό μεταξύ ανδρικού κοστουμιού και σούπερ θηλυκού μίνι 60s φορέματος. Τα δερμάτινα γάντια τα συμπαθώ ως αξεσουάρ, περιμένω να δω ποιος έξυπνος designer θα φτιάξει μια ωραία πατέντα που να συνδυάζει μόδα με προφύλαξη για να τα επιβάλει λόγω πανδημίας ΧΑΣΡΤΑΓΚ ΧΑΡΑΜΙΖΟΜΑΙ.

Givenchy

Tom Ford: τα παντελόνια, τα θέλει early 00s loose. Τα τζιν, τα θέλει early 00s ξεβαμμένα, αλά Christina Aguilera aka Xtina. Τα σκουλαρίκια, τα θέλει ισάξια των ρούχων ως προς τη σημασία, και τους δίνει μέγεθος. Τα σακάκια, τα θέλει ψιλοκλασικά σε αντρικό στυλ. Την παγέτα, τη θέλει σε όλες τις συλλογές.
Δεν θα αντέξω να επιστρέψουν τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια αλά Christina Aguilera aka Xtina.

Tom Ford

Λίγο Magritte (MaΓΚΡΙτ εχεχε), πολύ παλτό, εντελώς unisex, σε τρεις απλές κουβέντες το φθινόπωρο Thom Browne. Διασταύρωση ποίησης με πρακτικότητα.

Thom Browne

Φανταστική η συλλογή Richard Quinn, ο πρώτος της κανόνας πρέπει να ήταν “κίνηση στο ύφασμα”, και η κίνηση του υφάσματος πάντα μου ασκεί μια αδιευκρίνιστη γοητεία. Δεύτερος κανόνας ήταν οι όγκοι, τρίτος το φλοράλ, αγαστή η συνεργασία των δυο τους αν και αναπάντεχη και πολύ ωραίο το σκεπτικό να δοθεί μια πινελιά Poison Ivy/κακού κοριτσιού με τα vinyl πόδια σε σύνολα που ξεκίνησαν ως girlie.

Richard Quinn

Και στον McQueen υπέκυψαν στα πόδια από βινύλιο που μαζί με αυτό το μανίκι δίνουν έναν rock musical αέρα σε ένα φόρεμα-σακάκι που κανονικά φορούσες και στο γραφείο, αλλά θα σταθώ σε αυτό το περίτεχνο φόρεμα με κεντήματα που απεικονίζουν ζώα εμπνευσμένα από την ουαλική παράδοση. Εν κινήσει, αριστούργημα.

Alexander McQueen
Richard Quinn

Αχ ρούχα που ακολυθείτε χωρίς ενστάσεις τις γραμμές του σώματος χωρίς να επιβάλετε τίποτα στο σώμα, πόσο δεν μου πάτε, πόσο σας αγαπώ, όλη η ερωτική μου ζωή έτσι πήγε.

Schiaparelli

To brief πίσω από την κολεξιόν Rodarte ήταν “θα έχετε ρούχα που θα παραπέμπουν σε Stevie Nicks να τραγουδάει το Rhiannon, αλλά και σε Stevie Nicks καλεσμένη να παραλάβει βραβείο”, και πέτυχε. Τη φάση Stevie Nicks τώρα τελευταία αρχίζω να την παρατηρώ, καθότι πολλές λιγότερο γνωστές μάγισσες πίνουν το ποτό τους δίπλα μου αρκετές φορές – το κάνει και η Florence Welch λιγότερο σκοτεινά και με περισσότερο χρώμα ενίοτε. Κάπου μέσα στις νύμφες που παίζουν με φίλτρα παρεισφρύει και ένα houndstooth φόρεμα μιας πιο villain μάγισσας. Και αυτό μου αρέσει.

Rodarte

Έξυπνο tailoring, τέλεια μέση – μην είναι οθφαλμαπάτη και έχει κοψίματα στο πλάι; μπορεί. Το φόραγα όλο, λίγο με ξενίζει που η μπότα είναι τόσο κοντή αλλά όταν έχω μίξη υφών σε μαύρο δεν προβάλλω αντιστάσεις. Gabriella Hearst.

Gabriela Hearst

Μπορεί να σας φαίνεται σαν κάτι που θα φορούσε μια πλούσια σνομπ κληρονόμος και γερό ποτήρι στο σπίτι της, και σίγουρα στην πασαρέλα δείχνει καλύτερο από ό,τι στη ζωή, αλλά έχω υπνωτιστεί. Ειδικά που το βλέπω συνδυασμένο με αυτό το καστανό μαλλί και άσπρο δέρμα.

Marina Moscone

Leave a Reply

Your email address will not be published.