… κι ως το πρωί να ξεφαντώσουμε

Μέχρι τις 12 Οκτωβρίου και ούτε μέρα παραπάνω, γιατί εκεί είναι Ευρώπη, μπορείς να πας στo Ελσίνκι και να κλείσεις “τη σουίτα με το άγαλμα” στο ξενοδοχείο Manta. Προς μεγάλη σου έκπληξη (θα ήταν δηλαδή μεγάλη, αν δεν σε είχα ήδη ενημερώσει), ένα άγαλμα ξεπροβάλλει από το διπλό σου κρεβάτι, ακριβώς στη μέση του, κάνοντας τον ύπνο μεμεμε όποιον τέλος πάντων μοιράζεσαι το δωμάτιο μια εμπειρία ας την πω πρωτόγνωρη. Ας την πω και λίγο άβολη, με διττή σημασία.

Σε περίπτωση που είχατε ξεχάσει πως σε ό,τι αφορά το design το Fashionism είναι κάτι σαν παρακλάδι της ιαπωνικής πρεσβείας, εμπνευστής της σουίτας είναι ο γιαπωνέζος καλλιτέχνης Tatzu Nishi, o οποίος έχτισε το μίνι ξενοδοχειάκι γύρω από το προϋπάρχον άγαλμα της πλατείας, το οποίο χρονολογείται από το 1906. Η ιδέα ήταν ότι το άγαλμα θα βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στα δυο μαξιλάρια έτσι ώστε το κάθε πόδι του να είναι στο ύψος του ματιού των δύο ενοίκων που κοιμούνται, άνετα ή όχι πολύ άνετα, δεν μας νοιάζει και πολύ γιατί προηγείται η Τέχνη και το design εδώ.

Παρακάτω μπορείς να δεις τη διαδικασία ανέγερσης της σουίτας, την οποία μπορεί κανείς απλώς να επισκεφτεί ή να κλείσει για διανυκτέρευση – η φιλόδοξη κατασκευή εξασφάλισε στο δωμάτιο φως και θέα στην πλατεία, εκπλήρωσε όλες τις απαιτήσεις μιας κανονικής σουίτας ξενοδοχείου, και ήταν εντός πλαισίου φεστιβάλ Ελσίνκι και Design Week.

Και αν δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το σοκ με τη Βανδή στον τίτλο, ναι, ούτε και εγώ.

 

Hotel Manta

Hotel Manta

Hotel Manta

Hotel Manta

Hotel Manta

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.