Φελλός: επιπλέει!

Η Μαρία Μαυρουδή και οι προηγούμενες συλλογές ReDO είχαν σταμπαριστεί από το έμπειρο μάτι από πιο παλιά – και όχι μόνο επειδή η Μαρία ανήκει στην εσχάτως αγαπημένη μου κατηγορία των αρχιτεκτόνων που ασχολούνται με το design και τη μόδα καλύτερα από ανθρώπους που έχουν σπουδάσει τη μόδα. Οι τσάντες που φτιάχνει μου αρέσουν πάντα, ακόμα και οι σειρές που είχαν κυρίως backpacks (το οποίο μόλις πρόσφατα επανεκτιμώ) – και τώρα, με τη νέα κολεξιόν, στην δυναμικά παρούσα αισθητική ενός κοριτσιού που έχει ζήσει στη Βαρκελώνη, αγαπά τον Gaudi και το γιαπωνέζικο design (παιδιά και εγώ, πάρα πολύ – πιστεύω το έχετε καταλάβει) και την πολυμορφικότητα στα σχέδια προστίθεται και το πολύ πρωτότυπο υλικό. Faux δέρμα με φελλό.

Τα ανοιξιάτικα σχέδια της Μαρίας είναι όλα από υλικό που μιμείται την επιφάνεια και την όψη τού φελλού, και οι τσάντες βγαίνουν σε διάφορα σχήματα, μάλιστα μπορούν ακόμα και να “τσαλακώνουν”. Όπως κάθε σεζόν η συλλογή ReDo είχε πρώτο στόχο να κρατιούνται από το πρωί ως το βράδυ, να χωράνε πράγματα και να είναι όσο τον δυνατόν περισσότερο πρακτικές (γιατί αυτό είναι το δύσκολο, να μπει το “πρακτικές”  δίπλα στο “όμορφες”) – εκείνο άλλωστε που έκανε τη σχεδιάστρια να ασχοληθεί με τσάντες και όχι ένα άλλο αξεσουάρ, ή ρούχα ήταν από την αρχή ο έντονος πρακτικός χαρακτήρας της τσάντας, που φτιάχτηκε γα να κουβαλάει, να εξυπηρετήσει δηλαδή μια αληθινή ανάγκη.

Τις νέες δημιουργίες της Μαρίας Μαυρουδή υπό τον τίτλο Cork μπορείς να δεις παρακάτω, και να αγοράσεις στο Ozon Boutique.

Redo Cork Bags

Redo Cork Bags

Redo Cork Bags

Redo Cork Bags

Redo Cork Bags

Redo Cork Bags

Redo Cork Bags

Redo Cork Bags

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.