La Dolcini Vita

Δεν θα είμαι μετρημένη εδώ, ας το πω από την αρχή χωρίς περιστροφές για να συνεχίσουμε με τη ζωή μας με αυτό ως δεδομένο, ιδού οι καλύτερες τσάντες που κυκλοφορούν στην Αθήνα – θα έλεγα στην Ελλάδα, αλλά για να μη με λέτε υπερβολική (Α, επίσης, ακολουθεί και μια έκπληξη, προσεχώς). Η Έφη Dolcini (… αχά, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ όνομα) σχεδιάζει σε κλασικές φόρμες και περιγράμματα και αφήνει το twist στις στάμπες, τα μοτίβα, τους συνδυασμούς υφασμάτων και διακοσμητικών λεπτομερειών και την ισορροπία μεταξύ υλικών. Όλες χειροποίητες, κάποιες τσάντες είναι από ύφασμα, κάποιες δερμάτινες, και κάποιες ποντάρουν κυρίως στον ισομερή καταμερισμό υλικού στο σχέδιο. Υφάσματα, δέρματα, σχέδια είναι το καθένα από μόνο του και όλα μαζί βαλμένα σε τσάντα θαυμάσια, γιατί η Έφη ασχολείται με τα πάντα, φυσικά, από την επιλογή πρώτων υλών μέχρι τη ζωγραφική, την εικονογράφιση την εκτύπωση των prints. Η πολύ ιδιαίτερη αισθητική που θα βρεις εδώ οφείλεται στην καλλιτεχνική φύση της, που (καλώς; κακώς; το πρώτο μάλλον) της απαγορεύει να βλέπει τις τσάντες μόνο ως κάτι πρακτικό: ένας άνθρωπος που οι προηγούμενες δουλειές του ήταν γραφίστας, art director και συγγραφέας, όταν αποφασίσει να φτιάξει πράγματα από το μηδέν, δεν θα περιοριστεί στη χρηστικότητα.

Η φετινή συλλογή έχει κεντρική ιδέα, κονσεπτάκι και συνέπεια: φύση, μετρημένο ρετρό, folk και εξωτισμός, σε χρώματα που μπορούν να φορεθούν όλον τον χρόνο, εκκεντρικές λεπτομέρειες σωτήριες για τις τεμπέλες που φοράνε μόνο μαύρα και θέλουν να κάνουν αλλιώς τη διαφορά (=εμένα) και μεγέθη για πάσα χρήση. Όπως θα δεις, ακόμα και εκείνες που προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους είναι εντυπωσιακές, και τόσο ξεχωριστές που τις κρατάς για πάντα. Επίσης, τις είδα από κοντά και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι είναι τόσο “ψυχή του πάρτυ”/βασικό κομμάτι/statement accessories/όπως θες πες το, όσο φαίνονται και στις φωτογραφίες.

Κάθε τσάντα της Έφης είναι φτιαγμένη με σκοπό να φαίνεται καλύτερη καθώς τα χρόνια περνούν, να δείχνει δηλαδή ωραιότερη μεγαλώνοντας, όπως το τζιν ας πούμε, που όσο πιο πολύ το αγαπάς τόσο πιο πολύ ομορφαίνει. Στις εσωτερικές επενδύσεις θα βρεις και το fortune pocket, τσεπούλα με προσωπικό μηνυματάκι για τον κάθε αγοραστή, ένα όσο πατάει η γάτα φλερτ μεταξύ κατασκευαστή και μελλοντικού ιδιοκτήτη. Ας πούμε να:

Dolcini Bags

Παρακάτω θα δεις όλα τα φετινά σχέδια, με μερικές διευκρινίσεις. Τα τρία πρώτα (Holgersson, Carmen και Cousteau), είναι τσάντες ταξιδίου, κομψές χειραποσκευές – με άλλα λόγια χωράνε μέσα και το σπίτι σου που λέει ο λόγος. Οι υπόλοιπες είναι σε πιο “κανονικά” μεγέθη.

 

 

Dolcini - Holgersson

Dolcini - Carmen

 

Dolcini Cousteau

 

 

Dolcini - Fiscardo

Α ναι, αυτό το clutch με το Flamingo (εξ’ ου και, εχμ Flamingo το όνομα) έχει και αλυσίδα για να κρεμιέται από τον ώμο.

Dolcini Flamingo

 

 

Dolcini - Gulliver

 

 

Dolcini - Kahlo

 

 

Dolcini - Muybridge

 

 

Dolcini - Savanna

Το κόκκινο τσαντάκι με τα πουλιά (Selva) αντικείμενο πόθου ήδη – αν δεν ποθούσα εξίσου και σχεδόν ΟΛΑ τα υπόλοιπα, θα το είχα αποκτήσει.

Dolcini - Selva

Stefania, από τα ωραιότερα μεγάλου μεγέθους “πουγγιά” που έχω δει. Σουέντ για το boho, γεωμετρία για τη 70s spirituality.

Dolcini - Stefania

 

 

 

Dolcini - Sunny

 

*****Έφτασε και η στιγμή που περιμένατε: Η Έφη θα χαρίσει σε μια τυχερή ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ, αρκεί να

1. Κάνει λάικ στη σελίδα της και
2. comment εδώ, κάτω από το ποστ.
Η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, 4 Απριλίου. Καλή τύχη!

724 Comments