Πράκτωρ Μηδέν Μηδέν

Κοίτα τι σου βρήκαν πάλι

Παρότι τα γυαλιά ηλίου είναι ένα αξεσουάρ που φοριέται όλες τις εποχές του χρόνου – πόσω μάλλον στην Ελλάδα όπου ο ήλιος κρύβεται σπάνια – αναμφίβολα το καλοκαίρι έχει την τιμητική του αφού αποτελεί τον πιο ισχυρό μας σύμμαχο όσον αφορά την προστασία των ματιών μας αλλά και την ενίσχυση του στυλ μας. Έτσι λοιπόν, ο μηχανικός Μιχάλης Κόκκινος και η μαθηματικός Χριστίνα Ξιφαρά είναι ένα ζευγάρι στη ζωή και στην κατασκευή που κάνοντας την αγάπη του για τις χειροποίητες κατασκευές επάγγελμα άρχισε να δημιουργεί μια σειρά ξύλινων αντικειμένων υψηλής ποιότητας και αισθητικής – από interior design κατασκευές μέχρι γυαλιά ηλίου -στο μικρό -ξύλινο φυσικά- βασίλειό του, ένα εργαστήρι στο Ηράκλειο Κρήτης.
Με ιδιαίτερη αγάπη για τη φύση και συγκεκριμένα για το ξύλο ως ζωντανό υλικό, οι δύο νέοι δημιουργοί έχουν καταφέρει να στέλνουν σχεδόν καθημερινά δέματα με τα ξύλινα αξεσουάρ τους από την Αμερική μέχρι και την Αυστραλία. Το όνομα της επωνυμίας Double O Woodcrafts & Sunglasses (κάνουμε και λάικ ε) είναι εμπνευσμένο από την ορθογραφία της λέξης “Wood” και ο σχεδιασμός των προϊόντων της εμπνέεται συχνά από την ίδια τη φύση αλλά και από τη σύγχρονη ζωή.
Κάτι που καθιστά μοναδικά τα γυαλιά του ζευγαριού είναι η έμφαση που δίνουν στην ιδιαιτερότητα του κάθε σκελετού. Αυτός ήταν και ο λόγος που μετά την πρώτη τους collection αποφάσισαν να δώσουν χρώμα στα γυαλιά τους προκειμένου να ταιριάζουν σε πολλά διαφορετικά στυλ και περιστάσεις. Στις collection της Double O Sunglasses θα βρείτε χρώματα όπως Padouk Red, Blue, Emerald Green, Dark Cherry. Επιπλέον, μια πολύ ιδιαίτερη προσθήκη είναι οι χαράξεις με laser και οι ζωγραφιές στο χέρι που κάνουν πάνω τους διακοσμώντας τους βραχίονες των σκελετών που προσφέρουν με μοναδικά σχέδια.
Η φιλοσοφία του χειροποίητου αν μη τι άλλο εξυπηρετεί την κατασκευή custom δημιουργιών. Όπως εξηγεί το ζευγάρι της Double O «Το πιο ιδιαίτερο κομμάτι που μας έχουν ζητήσει είναι ένα ζευγάρι γυαλιών εμπνευσμένο από γνωστή μάρκα παπουτσιών, εξωτερικά σκούρο καφέ και εσωτερικά κόκκινο με χαραγμένα τα αρχικά του πελάτη στον βραχίονα και φακούς κόκκινους καθρέπτες. Ένας πελάτης που έκανε το δικό του custom made ζευγάρι μας είπε χαρακτηριστικά: “Επιτέλους βρήκα κάτι να ταιριάξω τη μύτη και το στυλ μου”. Επίσης, χαιρόμαστε όταν ακούμε πως είναι ελαφριά, ποιοτικά, με καλούς φακούς και τραβούν την προσοχή με τη διαφορετικότητά τους». Ένα ζευγάρι ξύλινα γυαλιά χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα προκειμένου να συντηρηθεί για χρόνια; «Το ξύλο σαν υλικό είναι ένας ζωντανός οργανισμός και φυσικά απαιτεί αγάπη και φροντίδα, όχι υπερβολική όμως. Καλό θα ήταν λοιπόν για ένα τέτοιου είδους ζευγάρι γυαλιών ηλίου να μη το βουτήξουμε στο νερό για πολύ ώρα ή να το αφήσουμε πολύ κοντά σε πηγή θερμότητας. Κατά τα άλλα όμως, χρειάζεται τη φροντίδα που θα ήθελε ένα οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι».

Double O6

Double O7

Double O8

Double O9

Double O11

Double O.2

Double O

Double O3

Double O4

Double O5

Leave a Reply

Your email address will not be published.