Η Στέλλα και τα λουλούδια της

Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από αυτήν για να στηρίξει κανείς καλές προσπάθειες που δεν είναι “μαζικής εμβέλειας” και που χρειάζεται να μιλήσεις για αυτές για να γίνουν πιο γνωστές, και να, εγώ θα το κάνω, πιο πολύ από πριν που πάλι το έκανα, δηλαδή, συνεχίζοντας με τα καλλυντικά Απείρανθος. Θα είμαι μάλιστα πολύ συγκεκριμένη: θα αναφερθώ στο πώς καταπολεμάς την κυτταρίτιδα με τα φυσικά προϊόντα που φτιάχνει η Στέλλα. Αν φυσικά θες να την καταπολεμήσεις, δεν λέμε ότι πρέπει εδώ.

Η Στέλλα και ο γραφίστας σύζυγος ξεκίνησαν να ασχολούνται με την εναλλακτική κοσμετολογία, ας πούμε, πριν τρία χρόνια, συνεχίζοντας και μια άτυπη οικογενειακή παράδοση, αφού η προγιαγιά της (ας την πω και ας μην της αρέσει) ιδιοκτήτριας ήταν γνωστή χειροπρακτικός της Χαλκιδικής, και έφτιαχνε κρέμες για την ίδια και τις φίλες της.  Η αφορμή, λοιπόν, υπήρχε – και υπήρχε και μια φυσική προδιάθεση με τη μορφή έλξης προς τη φύση. Η αρμονία που ένωνε κορίτσι και περιβάλλον, και το πολύ υλικό που ήταν έτοιμο να αξιοποιηθεί οδήγησαν στη δημιουργία της πλήρους σειράς καλλυντικών Απείρανθος (που βαπτίστηκε από το ομώνυμο χωριό της Νάξου,  αγαπημένου της μέρους στον κόσμο).

Τις πρώτες ύλες τα παιδιά τις προμηθεύονται από τοπικούς παραγωγούς, και τα περισσότερα έλαια τα φτιάχνει η ίδια η Στέλλα, χωρίς να χρησιμοποιεί χημικά αρώματα, χρώματα ή συντηρητικά. Το απολύτως φυσικό του πράγματος καθιστά βέβαια τη διάρκεια ζωής τους περιορισμένη (την υπολογίζουμε στους 6 μήνες). Τα βασικά υλικά είναι το μελισσοκέρι και διάφορα φυτικά έλαια, που έχουν ιδιότητες τις οποίες μπορούν να σου εκθειάσουν οι πάντες, ακόμα και οι μεγάλες φίρμες καλλυντικών. Η κηραλοιφή έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές, ενυδατικές, επουλωτικές και μαλακτικές ιδιότητες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σώμα, πρόσωπο, χείλη, και σε κάθε είδους δερματοπάθεια (ναι, κάνει και για τις ρυτίδες). Ο συνδυασμός της με τα κατάλληλα ενεργά συστατικά, φυτικά εκχυλίσματα και έλαια μας δίνει την κατάλληλη για κάθε περίσταση κρέμα.

Το συστηματάκι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, είναι απλούστατο:
Πρώτα, κάνεις μπάνιο με το σαπουνάκι Apeiranthos, που κοστίζει 4 ευρώ.

Apeiranthos

Συνεχίζεις με το scrub, που εφαρμόζεις σε βρεγμένη επιδερμίδα (κατά το ντους ή το μπάνιο δηλαδή) για την απαραίτητη απολέπιση. Κοστίζει 7 ευρώ.

Apeiranthos

Τελειώνεις τη διαδικασία απλώνοντας το λάδι σε νωπή επιδερμίδα, κάνοντας μασάζ στις “πάσχουσες” περιοχές. Το λάδι, να ξέρετε, κάνει θαύματα ακόμα και στις λιπαρές επιδερμίδες, που νομίζεις πως το τελευταίο που χρειάζονται είναι έλαια. Δώσε λίγο χρόνο και θα δεις. Το συγκεκριμένο κοστίζει 15 ευρώ.

Apeiranthos

Leave a Reply

Your email address will not be published.