Cat out of the bag

Αυτοψυχαναλυόμενη θα έλεγα, γιατρέ μου, ότι η σχέση μου με τα μπουκαλάκια περνάει τις φάσεις της, σαν συμβίωση, σαν συγκατοίκηση, σαν γάμος. Στη δευτέρα και την τρίτη γυμνασίου δεν πήγαινα στο σχολείο χωρίς πολύ παχύ μαύρο μολύβι (kohl, για τους μυημένους) στα μέσα έξω από τα μάτια, αδιανόητο; Στο λύκειο πέρασα μια au naturel φάση κατά την οποία δεν ήθελα να δω μακιγιάζ ούτε ζωγραφιστό (see what I did there) και μετά ήρθαν τα καλοκαίρια κατά τα οποία ήθελα να μαυρίζω, οπότε η επαφή μου μαζί τους ήταν τα αντηλιακά. Μετά ήρθε η clubbing φάση: εκεί ούτε εγώ πισυεύω πόσο ωραία βαφόμουν, κραγιόν, σκιές, eyeliner, πετύχαινα ακόμα και τη γραμμή. Σαν να ήμουν μια άλλη (βοηθούσε ότι είχα και έναν φίλο που αν τυχόν βγαίναμε και δεν είχα προλάβει να μεγαλουργήσω με τα πινέλα μου με έπιανε από το αφτί – δεν είναι σχήμα λόγου – και μου έλεγε “δεεεεεν βαφτήκαμε σήμερα;”). Μετά ήρθε η τηλεόραση και το βαρύ μακιγιάζ που το ένιωθα πάνω μου σαν στόκο και ανυπομονούσα να φύγει (από τις 600 ξερωγώ μέρες ζωντανού προγράμματος, ζήτημα να είχα σωστό μακιγιάζ τις 50, και πάντα από συγκεκριμένους ανθρώπους) και τέλος, το αξίωμα κόκκινο κραγιόν/μάσκαρα/ρουζ που ανακάλυψα ότι είναι το μόνο που μπορώ πραγματικά να πετύχω. Τα μπουκαλάκια που με ενδιαφέρουν τώρα, δεν είναι του μακιγιάζ, αλλά της περιποίησης, επειδή με εντυπωσιάζουν που είναι βασισμένα σε τόση έρευνα, τα βρίσκω με κάποιον τρόπο πολύ επιστημονικά, μια προσιτή προηγμένη τεχνολογία, και επειδή ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ FASHIONISM ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΝΑ (γεια σου Ναταλία, γεια σας μαμά Ναταλίας).

Αν έβαζες τη μάνα Ναταλίας να δώσει μία συμβουλή ως προς το θέμα “καλλυντικά” θα έλεγε Πάντα αντηλιακό, χειμώνα καλοκαίρι, αν έβαζες τη μάνα της Κωνσταντίνας θα έλεγε Κρέμα χεριών στο κομοδίνο, και αν έβαζες τη δικιά μου θα έλεγε Όχι βαρύ μέικαπ τις καθημερινές. Αν έβαζες εμένα να δώσω ένα tip θα έλεγα Ξέρω ότι είσαι όλη μέρα εκτός σπιτιού, έχω τρία τρικς για να μένεις φρέσκια. Και χωράνε στην τσάντα σου.

Τα τρία μπουκαλάκια που θα δεις, έχουν δράσεις, δεν πρόκειται δηλαδή για καλυπτικά  – ακόμα και η CC City Miracle της Lancôme, που θα μπορούσε κανείς να πει ότι ok, είναι ένα foundation, ΑΛΛΑ ΟΧΙ: το προϊόν παρέχει αντηλιακή προστασία 50 βαθμών και αντιγηραντική δράση, ενώ λειτουργεί ως προστατευτική μάσκα στις πόλεις με αυξημένη ρύπανση. Σαν να λέμε, δηλαδή, όταν είσαι έξω από νωρίς, στην κίνηση και το καυσαέριο, η City Miracle είναι η κρέμα που μειώνει τις ατέλειες στην όψη της επιδερμίδας και πολεμάει τις σκληρές συνθήκες των μεγαλουπόλεων χωρίς να είναι ένα βαρύ foundation, αλλά μια σύνθεση που ξεκουράζει και δίνει φωτεινότητα.

Lancôme City Miracle

Το  Genifique Yeux Light-Pearl είναι μια μαγική εφεύρεση για τα μάτια αλλά και για το υπόλοιπο πρόσωπο. H
Lancôme μπορεί να καυχιέται ότι έφτιαξε ένα διαστημικό προϊόν. Αυτό, που λες, είναι σαν ορός που βάζεις γύρω γύρω από τα μάτια, πάνω κάτω πλάι, με κινήσεις που κάνουν έναν κύκλο με το μάτι στο κέντρο φαντάσου, και το βλέμμα ξεκουράζεται, τα μάτια ξεπρήζονται και οι σακούλες μειώνονται. Σε έναν μήνα το μάτι είναι πιο ανοιχτό και η κόπωση μειωμένη. Σημαντικότερη καινοτομία, το απλικατέρ…

Lancôme Genifique Yeux Light-Pearl

… το οποίο κοίτα πώς είναι: έχει στην άκρη του μια ευέλικτη, δροσερή μπίλια (πέρλα μαλάξεων, τέλειο;) , για να κάνει ταυτόχρονα μασαζάκι στην περιοχή που το χρησιμοποιείς. Θέλει ένα λεπτό ανάμεσα στις δουλειές σου για να ανανεώσεις, και είναι σκέτη δράση. Να εγώ τώρα θα τελειώσω αυτό που γράφω και θα κάνω άλλη μία κυκλική κινησούλα <3

Genifique yeux

Καλά, για το Touche Éclat πρέπει να έχεις ακούσει ήδη – εγώ θυμάμαι στην αρχή δεν χόρταινα να βλέπω tutorials. Είναι ίσως το πιο δημοφιλές προϊόν YSL, πουλιέται σου λέει ένα κάθε δέκα δευτερόλεπτα ανά τον κόσμο. Το στιλό που βλέπεις δεν είναι καλυπτικό, αλλά, πώς να το πω, φωτιστικό – η έμφαση δεν δίνεται στο να καλύψει τις ατέλειες αλλά στο να δώσει λάμψη στα σωστά σημεία. Το δέρμα ανανεώνεται και εσύ δείχνεις αυτομάτως σαν να έχεις μόλις ξυπνήσει από το ευεργετικό οκταωράκι σου. Το βάζεις κάτω από τα μάτια στις νοητές γραμμές που ενώνουν μύτη-στόμα και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Το έχω κάνει ε, σε εμένα αντικατέστησε το μέικαπ πλήρως!

YSL Touche Éclat

Leave a Reply

Your email address will not be published.