Εκεί στον Νότο

Ναι, οι ιδανικές διακοπές είναι να ξημεροβραδιάζομαι σε ένα σπα, ψέματα δεν είπα. Όμως, η δεύτερη καλύτερη λύση μετά το σπα όπου θα είμαι όλη μέρα μπρούμυτα για να μου κάνουν μασάζ και μάσκες είναι ένα κουκλίστικο σπίτι σε ένα ηλιόλουστο σημείο ίδιο με την Τοσκάνη αλλά πολύ πιο κοντινό και πολύ πιο προσιτό οικονομικώς.

Σαν το Efi’s House στα Χανιά.

Κάπως από μέσα μου με διασκεδάζει το γεγονός ότι κάποιοι από εσάς που τώρα διαβάζετε δεν ξέρετε τι εστί Έφη – η Έφη είναι σαν να πήρε σάρκα και οστά το όνειρο κάθε καρτουνίστα που σχεδιάζει σέξι υπερηρωίδες, από αυτές με τα κατακόκκινα μαλλιά και τα δίμετεα πόδια, και σαν να μην έφτανε αυτό, είναι και αρχιτέκτονας, και το Efi’s House είναι το σπίτι της συνονόματης γιαγιάς της, που το ανακαίνισε εκείνη (στον ελεύθερο χρόνο της μπορεί να σώζει και την ανθρωπότητα από άγνωστους, απερίγραπτους κινδύνους, ποτέ δεν ξέρεις).

Το σπίτι της γιαγιάς Ευτυχίας απέχει 20 λεπτά από το αεροδρόμιο, 12 λεπτά από το λιμάνι των Χανίων και 11 λεπτά από τη Σούδα – αν και δεν θα τα χρειαστείς, γιατί για ποιον λόγο να φύγεις από τα Χανιά, μια από τις ωραιότερες πόλεις του ταλαίπωρου αυτού τόπου (sic) με υπέροχες παραλίες, χωριά που μοιάζουν με γαλλικό νότο και καλά κρυμμένα γαστριμαργικά μυστικά τριγύρω;

(Έχω πάει πάμπολλες φορές στα Χανιά)

Τι λέγαμε; Α ναι, το σπίτι που ανακαίνισε η σουπερηρωίδα Έφη είναι παραδοσιακό, πέτρινο, με κουκλίστικο κήπο βγαλμένο από τα πιο twee σου όνειρα και διακοσμημένο με σεβασμό στον ρετρό χαρακτήρα ενός κτίσματος των μέσων του προηγούμενου αιώνα που ταυτόχρονα θέλει να είναι φρέσκο και ελαφρύ. Το λευκό στις κρεβατοκάμαρες είναι ο συνειρμός του καλοκαιριού, της δροσιάς και της καθαριότητας που αποζητάς τα καλοκαίρια ενώ ο συνδυασμός πατίνας, crochet (ναι καλέ, σεμεδάκια) και χρώματος (με τις ψηφίδες και τα πλακάκια) στους υπόλοιπους χώρους φτιάχνει τη διάθεση με το που πατάς το πόδι σου, το πιστεύω: το λέω πάντα σε όλους, να μην το φοβούνται, το σπίτι θέλει χρώμα, το χρώμα σε κάνει χαρούμενο. Σε εμένα δηλαδή πιάνει.

Θα σε αφήσω να δεις φωτογραφίες από το σπίτι αυτό, θα σου επιστήσω την προσοχή στο πώς κράτησε η Έφη κάποια παλιά έπιπλα ως είχαν και τα συνδύασε με πατιναρισμένα αλλά και καινούργια κομμάτια, θα σου εγγυηθώ ότι θα ξετρελαθείς με τα παλιά σερβίτσια ότι σχεδόν θα μυρίσεις τη φρεσκάδα στα δωμάτια αλλά κυρίως το άρωμα που έχουν οι ΔΙΑΚΟΠΕΣ και θα σου δώσω ένα λινκ να πας να το κλείσεις να τελειώνουμε: να το.

 

Efi's House

Efi's House

Efi's house

 

Efi's House

Efi's House

Efi's House

Efi's House

Efi's House

Efi's house

Efi's House

Efi's house

 

Efi's house

Efi's house

Efi's house

Efi's house

Efi's house

Leave a Reply

Your email address will not be published.