Ruby is the new black

“Νομίζεις πως είσαι στρέιτ και μετά βλέπεις τη Ruby Rose γυμνή” ήταν μόνο ένα από τα tweets που συνόδευσαν το πολυσυζητημένο γυμνό στο επεισόδιο 9 του Orange is the new black – φυσικά εδώ κάνουμε stalking παρακολουθούμε τη στιλιστική εξέλιξή της από τότε που ήταν ένα μοντέλο/dj/παρουσιάστρια/vj του MTV/λίγο τραγουδίστρια από την Αυστραλία, και κυρίως, με ένα πρόσωπο τόσο όμορφο που δεν μπορείς να βρεις κακή του φωτογραφία. Σου έχει συμβεί να θέλεις, ας πούμε κάτι απλό, να θέλεις, για παράδειγμα, να αλλάξεις profile pic στο facebook και να είναι τόσο υπέροχες όλες που να μην ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις; Εμένα ποτέ. Η Ruby, πιστεύω, θα το σκέφτεται με τις ώρες, μέχρι να πει “αει σιχτίρ, θα αφήσω την ίδια”.

Η Ruby θυμίζει τις εποχές που η Angelina Jolie ήταν δροσερή και φέρει, φυσικά, αυτό το φορτίο του κακού παιδιού μαζί με τα κλισέ του: πολλά τατουάζ, αγορίστικο μαλλί (υπήρξε όμορφη και με μακριά, αλλά από τότε που τα έκοψε όπως καταλαβαίνετε αισθητικώς απωγειώθηκε), επισκέψεις σε κλινικές αποτοξίνωσης και παιδική ηλικία από τις δύσκολες: η μάνα που παράτησε τον πατέρα παίρνοντας μαζί “το, τότε δύο ετών παιδί και μια τηλεόραση”, σεξουαλική παρενόχληση μέσα στην οικογένεια, αυτοκτονικές τάσεις πριν αποδεχτεί και αποκαλύψει στο οικογενειακό περιβάλλον ότι ήταν gay και βέβαια τα απαραίτητα προβλήματα με τους συμμαθητές της στο γυμνάσιο της Μελβούρνης, παιδιά που αδυνατούσαν να δεχτούν τη διαφορετικότητα. Για όλα αυτά, όπως και για το γεγονός ότι είναι διπολική και gender fluid, μιλούσε πάντα ανοιχτά, ακόμα και πριν τη στιγμή της μεγάλης φήμης δηλαδή, κερδίζοντας την εκτίμηση της αυστραλιανής LGBT κοινότητας που τη θεωρεί εμβληματικό μέλος της.

Το street style της Ruby πέρασε και αυτό τους κύκλους του – δεν ήταν δηλαδή πάντα αυτό το androgynous λουκ με glam διαλείμματα που βλέπεις τώρα, έχει κάνει και τις ατυχείς τις επιλογές πριν καταλήξει στο τι της πάει. Σαν να λέμε δηλαδή, δεν υπήρξε από την αρχή fashion genius, δεν ήταν περίπτωση Tavi Gevinson – έφτασε σε αυτό που της πηγαίνει με τη μέθοδο της δοκιμής και της πλάνης που ακολουθούμε οι φυσιολογικοί άνθρωποι. Κυρίως σκούρα, χρώμα ανάλογα με τη διάθεση φαντάζομαι (μια απιστία στο μαύρο πού και πού συμβαίνει και στις  καλύτερες οικογένειες, ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ), πολλά παντελόνια, πολλά σνίκερς, πολλά t-shirts, πολλά δερμάτινα και μια γενικότερη αγάπη για γυαλάδες είτε στο κόσμημα είτε στο ύφασμα.

Μπορεί και να σου φαίνονται όλα αυτά δευτερεύοντα γιατί δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από αυτό το πρόσωπο (με τα δίκια σου. Άγγελος). Σε νιώθω. Ακόμα και το όνομά της είναι εξωπραγματικό – γιατί δεν είναι καλλιτεχνικό ή κάτι εύηχο για να κάνει καριέρα, οι γονείς της αποφάσισαν να τη φωνάζουν ρουμπινένιο τριαντάφυλλο. Δεν ξέρω, και εγώ μπορεί να ενέδιδα σε μια μικρή υπερβολή άμα είχα ένα τόσο αδιανόητα όμορφο παιδί.

Ruby Rose

Ruby Rose

Ruby Rose

Ruby Rose

Ruby Rose

Ruby Rose

Ruby Rose

Ruby Rose

Ruby Rose

Ruby Rose

Ruby Rose

Rub yRose

Ruby Rose

Ruby Rose

Ruby Rose

Εδώ είναι η Ruby Rose με την αρραβωνιαστικιά της, μπορεί και ένα από τα ωραιότερα ζευγάρια του κόσμου; Discuss.

Ruby Rose

Photos: Glamour, Sunday StyleLee Oliveira, Rushphotography, Streetpeeper

Leave a Reply

Your email address will not be published.