Moutaki, και το καλοκαιράκι

Θα θυμάστε που τον χειμώνα είχα εκθειάσει τη συλλογή των αγαπημένων μου κοριτσιών δίνοντας έμφαση στο styling – για τα καλοκαιρινά τους, που απαιτούν περισσότερο απλότητα, δροσιά και πρακτικότητα και λιγότερη εκζήτηση, οι Moutaki μου άφησαν στην άκρη τα περίτεχνα headpieces και το art direction  (… αλλά θα επανέλθουν την επόμενη χειμερινή σεζόν ε; Ε ε εεε; Φιλήστε σταυρό) και μίλησαν με αφαιρετικότητα, σκέτα φορέματα και το πολύ δύο κομμάτια για το κάθε σύνολο. Ο κωδικός είναι κάτι ανάμεσα σε ethnic, που είναι σαν το μυστικό password για τη μόδα του καλοκαιριού, μαζί με το navy (πράγμα απολύτως λογικό, αν δεν παραπέμπεις σε θάλασσα και διακοπές σε εξωτικά μέρη, τι σόι καλοκαίρι είσαι;) και ελαφρύ grecian. Φυσικά, τα υφάσματα παραμένουν τα καλύτερα, και εδώ κάνω μια παρένθεση.

Παρένθεση
[Τα ρούχα Moutaki τα έχω δοκιμάσει, και ένα κομμάτι συγκεκριμένα, το πιο “φορέσιμο”, που έτυχε να είναι ένα παλτό, το έχω βγάλει την πίστη όσο δεν πάει. Πέρυσι μπορεί να μην το έβγαλα από πάνω μου (ήταν και καινούργιο, το πιάνετε) – ε, ποτέ δεν θα καταλάβαινες ότι πέρασε βροχές, κάπνες, τράβηγμα από παιδί κ.λπ. κ.λπ., τόσο καλής ποιότητας. Και όσο για το σχέδιο, διαβεβαιώ πως είχα ερωτηθεί πλειστάκις από πού το πήρα, οι φίλες θα το θυμάστε, είναι αυτό.

Moutaki

Με όλα τα παραπάνω προσπαθώ να πω 1. ότι εγγυώμαι για την ποιότητα των ρούχων και 2. είμαι τόσο ένθερμη επειδή ακριβώς έχω φορέσει, μην πω σκίσει πολλά διαφορετικά κομμάτια.] Παρένθεση έκλεισε.

Και τι έλεγα; Α μάλιστα, η καλοκαιρινή συλλογή για την οποία εγγυώμαι επίσης, έχει υφάσματα ελαφριά, που να μπορούν να σταθούν στο Μακρύ Αδυσώπητο Καλοκαίρι κρατώντας σε σχετικά δροσερή, σε γραμμές κυρίως φαρδιές αλλά που γίνονται πιο θηλυκές με μικρά κολπάκια: ζωνάκια, κοψίματα και στενέματα στη μέση, σορτσάκια κάτω από τυνίκ, μεγάλη λαιμόκοψη, ανοίγματα στα πλάγια, διαφάνειες και αραιή πλέξη. Τα χρώματα είναι ακριβώς ό,τι δεν προτιμήθηκε τον χειμώνα: λευκά, υπόλευκα, παστέλ και, φυσικά, μπλε, τον μεγάλο έρωτά μου που δεν γνωρίζει καλοκαίρια και χειμώνες (απλά αλλάζει πανί, από μάλλινο σε βαμβακερό, από σουέντ σε μεταξωτό και πάει λέγοντας, γενικά ΜΠΛΕ).

Παρακάτω, έχω διαλέξει τα αγαπημένα μου κομμάτια για φέτος, αλλά επειδή σίγουρα θα θες να δεις τη συλλογή στο σύνολό του γιατί, ας το δεχτούμε, άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας, μπορείς να πας εεεεεδώ. Στο λέω, δεν υπάρχει πιο πλήρης γκαρνταρόμπα για τις περιηγήσεις σου στα νησάκια που ξεκινάνε εχμμμ οσονούπω, αν δεν έχουν ήδη ξεκινήσει συμπυκνωμένες σε σαββατοκύριακα.

Moutaki

Moutaki

Moutaki

moutaki

Leave a Reply

Your email address will not be published.