Winterland Lite

**** Η Ναταλία Γκαβέζου γράφει για τη νέα συλλογή Ioanna Kourbela… ****

Για κάθε 5 ανθρώπους που γκρινιάζουν πως δεν γίνεται τίποτα αξιόλογο σ αυτό το thingie που ονομάζεται “ελληνική μόδα”, υπάρχει και ένας σχεδιαστής που γελάει σαρδόνια ενώ ετοιμάζει την επόμενη κολεξιόν που θα τους αποδείξει πως έχουν άδικο δεν έχουν και 100% δίκιο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η Ioanna Kourbela, της οποίας τα ρούχα μας αφήνουν ενθουσιασμένες με συνέπεια μεγαλύτερη και από αστική συγκοινωνία σε μητρόπολη.

Ξένη μητρόπολη.

Στην τελευταία της συλλογή για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2015-16, κατάφερε κάτι σπάνιο, να δημιουργήσει δηλαδή ρούχα που θα φορούσαμε άνετα και οι δύο εδώ στα κεντρικά. Ρούχα πολυμορφικά, σε απλές γραμμές, μονόχρωμα, τα οποία θα σε βγάλουν από το γραφείο το πρωί μέχρι το μπαρ αργά το βράδυ χωρίς να νιώθεις ότι δεν ταιριάζει το ρούχο στον χώρο, ή στην περίσταση.

Χωρισμένη σε δύο ενότητες, την basic collection (αυτή με τα πιο απλά σχέδια), και την day to night (αυτή με τον μεγαλύτερο όγκο σχεδίων), η συλλογή έχει τα πάντα. Από πλεκτά (εξαιρετικής ποιότητας, κάτι που την ξεχωρίζει από άλλες μάρκες) μέχρι αξεσουάρ δουλεμένα στην λεπτομέρεια. Τα χρώματα είναι της “βασικής παλέτας”, θα βρεις πολύ γκρι, μαύρο, λευκό με τα μόνα “splash of colour” να είναι το baby blue, το φούξ(ια), και το μουσταρδί (<3) τα οποία κάνουν ένα παιχνίδισμα, χωρίς όμως να ξεφεύγουν από την απλότητα του σχεδίου: δεν υπάρχουν εδώ βολαν και πτυχώσεις σε μεγάλο βαθμό.

Φυσικά ακούω το όνομα μου σαν τα drums του jumanji να με καλούν σε αυτά τα λίγα κομμάτια με τους γιακάδες, τις τσέπες στις φούστες και αυτό το γαλάζιο ταφταδένιο πριγκιποφόρεμα, αλλά το βασικό είναι πως ότι στυλ και αν προτιμάς, θα βρεις ένα ρούχο να σε καλεί, και αυτό είναι το θέμα με τις πετυχημένες εμπορικά συλλογές, να καλύπτουν όλα τα γούστα  – και κάτι μου λέει οτι εδώ είμαστε σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία.

**** .. και η Χρύσα, δηλαδή εγώ που αναφέρομαι στον εαυτό μου στο τρίτο πρόσωπο, νιώθει την ανάγκη να συμπληρώσει ****

Χθες, έκανα ένα αστειάκι στον Κώστα Βαρβάτο (… τον γνωστό) για ένα βίντεο, όταν ακόμα δούλευα στην τηλεόραση – του είπα “Κώστα με θυμάσαι; είχαμε κάνει ένα γύρισμα μαζί, χιχιχι” για τις εντυπώσεις, με πιάνετε ε (έπρεπε να το μοιραστώ, πιστεύω συμφωνείτε). Μετά, ανακαλώντας αυτό το γύρισμα θυμήθηκα πως, όπως σε πάρα μα πάρα πολλές από τις εκπομπές, φορούσα ρούχα της Ioanna Kourbela. Μου είχε κάνει κυρίως εντύπωση το πόσο ωραία εφάρμοζαν στον θώρακα και αναδείκνυαν τον λαιμό, και οι συνδυασμοί υφασμάτων. Κάποια χρόνια μετά, αυτό που βλέπω στα σχέδια είναι εξέλιξη, πράγμα που δεν μπορείς να το πεις για όλους τους designers. Κάντε το scroll down και δείτε τη μουσταρδί πλεκτή φούστα συνδυασμένη με το μαύρο γούνινο τοπ – η συλλογή της Kourbela έχει, όπως συμβαίνει σε ανθρώπους με έμπνευση, υποσύνολα κολεξιόν μέσα στην κολεξιόν, και, το καλύτερο, ρούχα που δεν βαραίνουν, ακόμα και όταν τα υφάσματα είναι εντελώς χειμωνιάτικα.

ioanna kourbela

ioanna kourbela

ioanna kourbela

ioanna kourbela

ioanna kourbela

ioanna kourbela

ioanna kourbela

ioanna kourbela

ioanna kourbela

ioanna kourbela

ioanna kourbela

ioanna kourbela

ioanna kourbela

Leave a Reply

Your email address will not be published.