Clean Cut Royalty

Το αυτοσχέδιο casting της Στέλλας πάντα κινείται στην αιχμή της μόδας/του στυλ/της αφρόκρεμας της Αθήνας/τι άλλο να πω για να αποθεώσω Στέλλα/αν έχετε κάτι πρόχειρο μιλήστε, και μάλιστα χωρίς καθόλου προσπάθεια, επειδή είναι η Στέλλα τέτοια –  φυσικά για ακόμη μια φορά ήταν εύστοχο και αποκάλυψε στο Fashionism την Ιωάννα. Η Ιωάννα ασχολείται επαγγελματικά, μάντεψε, με το styling και τις φωτογραφίσεις μόδας, αλλά η εξοικείωση με το αντικείμενο έχει φέρει προφανώς και την πολυπόθητη, δύσκολη για εμάς τους υπόλοιπους αλλά όχι για εκείνη, εξοικείωση και με την έτερη πλευρά του φακού: τη δύσκολη μπροστινή. Νομίζω, και θα το κοιτάξω ευθύς αμέσως για να σιγουρευτώ, σε όλες τις φωτογραφίσεις που έχουμε κάνει δεν έχουμε ξαναδεί τόσο αγγελικά κοντινά, τραβηγμένα με τόσο θράσος από τόσο κοντά – κοντινένια κοντινά, όχι αστεία.

Η Ιωάννα φοράει ρούχα με το ίδιο κέφι που φοράει και ποδιά: μαγειρεύει τόσο καλά όσο ένας σεφ, σε μια εποχή που όλοι λένε πως μαγειρεύουν. Είναι από τους ανθρώπους που πιάνουν τα χέρια τους, αλλά και από εκείνους που τους αρέσει να κάθονται σπίτι (σχεδόν αμαρτία για τα τόσα ρούχα), να έχουν κόσμο και να είναι οικοδεσπότες. Τα χέρια της πιάνουν, που λέμε. ‘Εχουμε με λίγα λόγια μπροστά μας ένα πρακτικό πνεύμα, μια πολύ ενεργή δεξιά πλευρά του εγκεφάλου. Εκτός από φαγητά, η Ιωάννα φτιάχνει κοσμήματα από το μηδέν (κάπως, εχμ, επιβλητικά, όπως θα δεις στο scroll down) και ρούχα από το τίποτα. Όπως συμβαίνει γενικά σε ανθρώπους που κάνουν πολλά, τής αρέσει να έχει πρόγραμμα, και τον έλεγχο σε ό,τι κάνει. Ο αυθορμητισμός είναι κάπως υπερτιμημένος μπροστά στη δυνατότητα να γνωρίζεις με σαφήνεια τι θα κάνεις τις λίγες εκείνες ώρες που έχεις ελεύθερες. Οι φίλοι της οφείλουν να της λένε από πριν τι έχουν κανονίσει, έτσι ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις. Όχι ότι έχει και πολλή σημασία πού θα πάνε, γιατί όπου και να πάνε εκείνη θα έρθει ντυμένη κάπως έτσι, με λίγα, “καθαρά” χρώματα, αλλά συνδυασμένα μεταξύ τους με έναν τρόπο που δεν είναι ο default. Θα κυκλοφορεί με κομμάτια συνδυασμένα από προσεκτικά ως εκκεντρικά μεταξύ τους ακόμα και στο ελεύθερο κάμπινγκ. Και πάντα θα σου λέει “ε, εντάξει, σήμερα είμαι πολύ πρόχειρη”. Γελώντας πάντα, γιατί όλο γελάει, αυτό πρέπει να ξέρεις για την Ιωάννα.

To στιλιστικό της κολάζ και το προσωπικό της namedropping είναι πάνω-κάτω πανομοιότυπα με τα δικά σου – ή, τέλος πάντων, με το δικό μου, έστω: Chloe Sevigny, Kate Μoss, Francoise Ηardy, Jane Βirkin, Alexa Chung, Brigitte Bardot. Εγώ πάντως στις φωτογραφίες, περίεργο ε, δεν ξέρω αν σου συνέβη, από όλες είδα κάτι. Ίσως για αυτό κάνει τόσες ώρες να ετοιμαστεί: δεν είναι και εύκολο να αποφασίσεις τι θα είσαι αυτή τη φορά. Ειδικά όταν μπορείς να είσαι από όλα, τόσο καλά, και να είσαι ταυτόχρονα και εσύ 🙂

 

Ioanna

Ioanna

Ioanna

Ioanna

Ioanna

Παλτό Zara, Μπλούζα H&M, φούστα που έφτιαξε μόνη της από ένα κομμάτι ύφασμα την έφτιαξε, παπούτσια Zara, vintage γυαλιά Alain Μikli , τουρμπάνι vintage.

Ioanna

Ioanna

Ioanna

Παλτό Zara, ζιπ κιλότ Zara, μπλούζα Η&Μ, σκουφάκι ASOS, πέδιλα Zara

Ioanna

Ioanna

Πουκαμίσα Βlanco, σακάκι Zara, παπούτσια Zara, καπέλο Η&Μ, κολιέ που έφτιαξε μόνη της

Ioanna

Ioanna

Πουκάμισο και σορτσάκι vintage, παπούτσια Deena & Ozzy, μαντήλι στο κεφάλι Rococo

Την επιμέλεια φωτογράφισης είχε η Στέλλα Παναγοπούλου

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.