Euphoria, version dark

Δεν υπήρχε ούτε μισή πιθανότητα να μην κάνει φωτογράφιση στο φάσιονιζμ η γυναίκα που σε συνέντευξή της είπε “δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που δεν έχουν ακούσει μέταλ σε κάποια φάση της ζωής τους”, και που στον δίσκο της παίζει ντραμς ο George Kollias των Nile. H Σοφία Σαρρή κινείται χρόνια σε αυτό που ονομάζουμε “αθηναϊκό underground” χωρίς να είμαστε απολύτως σίγουροι αν υπάρχει ή όχι – ευτυχώς υπάρχουν μερικά πράγματα που ακόμα και στις τωρινές εποχές αβεβαιότητας είναι δύσκολο να αμφισβητήσει κανείς, όπως το ότι η Σοφία είναι μια διαφορετική περίπτωση: φωνητικά στους Aenaon, κανονική metal μπάντα δηλαδή, τραγουδίστρια των Night On Earth (φοβερή περίπτωση συνόλου μουσικών, ψαξτε τους αν δεν τους έχετε ακούσει) και τώρα, 2017, επιτέλους ένας σόλο δίσκος. Το Euphoria που κυκλοφορεί από την Inner Ear είναι από τα άλμπουμ που θα ακούσει κανείς και θα πει “τι; είναι αυτό ελληνικό;”.

Όταν τραγουδάς σαν κόρη της Kate Bush και σαν μια ανέλπιστη χρονική προέκταση της περιόδου “Bristol των 90s” που για κάποιους από εμάς δεν τελείωσε ποτέ, κάποιος που σε έχει ακούσει χωρίς να σε έχει δει μπορεί μια χαρά να σε φανταστεί κάπως σαν τη Σοφία – λευκή, με κατάμαυρα μαλλιά και μια ισορροπία σκοταδιού και γλυκύτητας. Αν η λέξη “ξωτικό” δεν ήταν απαγορευμένη στο λεξιλόγιό μου, ειδικά για την περιγραφή γυναίκας, τώρα θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να τη χρησιμοποιήσω. Έχουμε εδώ έναν άνθρωπο που η συνολική του παρουσία είναι μια ισορροπία μεταξύ δυναμισμού και ευγένειας, electronica και φολκ, γείωσης με έδαφος και σώματος που ίπταται.

Δηλαδή, ό,τι πρέπει για τα ρούχα του Γιώργου Ελευθεριάδη.

Για τον οποίο δεν έχω πολλά να πω: για το φάσιονιζμ είναι μεταξύ των δύο, τριών, μετρημένων πάντως στα δάχτυλα του ενός χεριού, περιπτώσεων της εγχώριας μόδας που έχω αποφασίσει ότι πρέπει να στηρίζονται πέραν πάσης αμφιβολίας, επειδή ποτέ δεν απογοήτευσαν στο πέρασμα του χρόνου: ο χρόνος, σε περιπτώσεις δημιουργίας, είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί κανείς να εμπιστευθεί. Η νέα του συλλογή με “μαλακό” ανδρόγυνο, ισορροπίες μεταξύ κομψότητας και layering, oversized νεορομαντικές ασυμμετρίες, πτυχώσεις, διαφάνειες και παιχνίδια με τις υφές έχει κομμάτια που είναι ιδανικά για να μεταφράσουν σε ρούχο τον electrodark αέρα της Σοφίας. Η νέα συλλογή έχει, εννοείται, μεγάλη ποικιλία στα χρώματα (θα μιλήσουμε αργότερα, ΕΙΔΙΚΑ για αυτήν), αλλά εδώ προτιμήθηκε μαύρο άσπρο και γκρι, για ευνόητους λόγους.

Δείτε τα, και να επιμείνετε παρακαλώ στο τελευταίο σύνολο, ένα à la chinoise, αβανγκάρντ όνειρο.

Η Σοφία Σαρρή θα εμφανιστεί μαζί με τον Mick Harvey στο Gagarin, την επόμενη Παρασκευή 31 Μαρτίου 

Sofia Sarri

Sofia Sarri

Sofia Sarri

Sofia Sarri

Sofia Sarri

Sofia Sarri

Sofia Sarri

*** Η φωτογράφιση έγινε από τον Θοδωρή Μάρκου, φυσικά. Ποιον άλλον***

Leave a Reply

Your email address will not be published.