Nonipop

**** ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΙΝΜΠΟΞΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, τα ρούχα της Νόνης, και τι φετινή συλλογή και τα παλιότερα κομμάτια, τα αγοράζεις εδώ. Το ξαναγράφω και στο τέλος, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΙΝΜΠΟΞΑΚΙΑ ****

 

Οι εικονογραφήσεις της Νόνης Νέζη φτιάχνουν ένα ποπ σύμπαν με έναν τρόπο που καμιά φορά είναι απάνθρωπος – και ναι, αν από τα illustrations σου δεν λείπουν τερατάκια, φιγούρες τσίρκου και ακρωτηριασμοί, αυτά τα δυο μπορούν να συνυπάρχουν. Η κλασική απεικόνιση δεν φαίνεται να την ενδιαφέρει όσο τους, εχμ, συναδέλφους της: θα φτιάξει και κανα δυο όμορφους τύπους πού και πού, αλλά κυρίως θα δώσει σημασία σε σχεδιαστικούς παρίες, μελαγχολία, ασχήμια, μαυρίλα, και, όπως όλοι μας, στα κολλήματά της. Τα δικά της είναι το καλοκαίρι, η μουσική, η θάλασσα, η δυσλειτουργία, τα παστέλ, οι παλιές επιγραφές, οι χειρόγραφες λεζάντες και το να γράφει ξένες λέξεις με ελληνικούς χαρακτήρες. Απλά πράγματα δηλαδή, λίγο να ψάξεις θα βρεις σίγουρα ότι τα δικά σου κολλήματα είναι αρκετά πιο μυστήρια.

Φέτος το καλοκαίρι η Νόνη άφησε τις παχουλές αρσενικές γοργόνες και τις γκροτέσκ φιγούρες με την υπερβολική τριχοφυΐα να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, και έφτιαξε μια μίνι συλλογή από (αντρικά και γυναικεία) t-shirts και μπαντάνες σε παστέλ χρώματα, με αφετηρία τη ζωή (της) στην πόλη: Η Αθήνα, που ποτέ δεν ξεφεύγει από την γκριζωπή μουντάδα των προηγούμενων δεκαετιών και της σκονισμένης γιούκας στις ταράτσες (αλλά ζώντας τα βράδια την υπομένει στωικά και μερικές φορές την ξεπερνάει), το Bizarre Love Triangle (τα χέρια που βλέπεις στην στάμπα προφανώς προσεύχονται, το λένε και τα lyrics) και οι Modern Lovers του Jonathan Richman, με την, καθόλου μοιραία, γυναίκα που θέλει να φεύγει (αγαπημένο θέμα όλων μας, νομίζω). Στα σχέδια (που τυπώνονται πάνω σε πολύ καλής ποιότητας ύφασμα, 100% βαμβακερό) θα βρεις στίχους, καρδούλες, τριγωνάκια και άλλες αναφορές στα 80s, όπως το σχέδιο του γυναικείου t-shirt, εμφανώς προορισμένο να ντύσει coming of age ιστορίες σε ταινίες του Hughes – απλά έτυχε να φτιαχτεί αργότερα, αλλά για φέτος πες ότι είσαι εσύ μία από αυτές, ξερωγώ.

Τα κορίτσια που φοράνε τα ρούχα είναι η Ρούλα, η Δανάη και η Νικόλ, τις ευχαριστώ παραμένοντας πιστή στη δέσμευση ότι εδώ δεν πρόκειται ποτέ να δεις να ποζάρει μοντέλο ιχιχι.

Αυτή η φάση με όλα τα χρώματα μαλλιών σε ένα κάδρο συνεχίζει να με εντυπωσιάζει, μια μέρα μετά τη φωτογράφιση. Δεν είναι τρομερό.

Noni Nezi3b Noni Nezi4

Noni Nezi

Noni Nezi

Noni Nezi

Noni Nezi

 

***** ‘Ο,τι είδες εδώ, μπορείς να το αγοράσεις στο site της Νόνης
***** Τη φωτογράφιση επιμελήθηκε η Χριστίνα Αλώση, που, παρόλο που έχει χαλάσει άπειρο φιλμ σε συναυλίες και μπάντες, αυτή  είναι η πρώτη της μόδα. Επειδή τα πήγε θαυμάσια, της κάνουμε ένα λάικ 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.