ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ VETEMENTS ΠΙΑ

Μάλλον χρειάζεται να ασχολείσαι κάπως (με τη μόδα) για να ξέρεις ότι φέτος ο κόσμος (της μόδας) ανέβασε στο μικρό, αποθεωτικό, αλλά συνάμα χιπ βάθρο του newcomer τη συλλογή Vetements. O πρώτος που αγόρασε σακούλες ρούχα της παριζιάνικης φίρμας κανα δυο σεζόν πριν (και, κατά τα ξένα sites τους “έβαλε στον χάρτη”) ήταν ο early adopter Kanye West, αλλά από τότε μέχρι σήμερα έχει υπάρξει εξέλιξις – η εξέλιξις που έφερε τον πρώτο τη τάξει ντιζάινερ της σχεδιαστικής κολεκτίβας, Demna Gvasalia, στον οίκο Balenciaga, one giant leap στην καριέρα του, σαν να λέμε.

[Για να καταλάβετε, εσείς τα αγόρια (που πραγματικά τώρα, φύγετε, δεν ξέρω γιατί είστε εδώ), στους οίκους μόδας έχουμε μεταγραφές, όπως και στην μπάλα, αλλά φανταστείτε ότι μπορείς να πάρεις μεν μεταγραφή για πιο πολλά λεφτά αλλά να συνεχίσεις και να παίζεις και στην παλιά σου ομάδα δε, επειδή την αγαπάς, και τέλος πάντων είναι η ομάδα σου. Φανταστείτε πόση αγάπη θα υπήρχε αν γινόταν αυτό και στο ποδόσφαιρο. Απλά θα έπρεπε να γίνει πιο ελαστικό το πρόγραμμα των αγώνων, για τους συναισθηματικούς διπλοθεσίτες ποδοσφαιριστές.]

Στο ψητό: η συλλογή Vetements είναι, ακόμα και αν δεν εμπίπτει στη φάση σου, ενδιαφέρουσα, κάτι σαν απόγονος του περιβόητου πάλαι ποτέ deconstruction της σχολής Βελγίου/Αμβέρσας. Άλλωστε, ο Gvasalia είναι απόφοιτος Royal Academy of Fine Arts του Βελγίου, στην οποία σπούδασε και ο Margiela. Αυτό σημαίνει ότι το συνοθύλευμα υφών, οι όγκοι και η προτίμηση στις oversized φόρμες είναι εκ προοιμίου παρόντα. Αναμενόμενο είναι, επίσης, το πολύ γκρι και το ανδρόγυνο, με αντρικά πουκάμισα να μπαινοβγαίνουν ως layering, ενώ βάτες/κάλτσες αναλαμβάνουν το 80s υπονοούμενο. Δεν μου άρεσαν όλα, αλλά τα παρακάτω, ειδικά τα ψιλοVelvetGoldmine κοστούμια μού φαίνονται φοβερά. Και το black metal φούτερ, που μάλλον λέει Vetements αλλά δεν παίρνω κι όρκο. Τέλος πάντων, όπως λέει και ο Demna, είναι όλα κομμάτια για όταν νιώθεις fucked up, και αυτό με καλύπτει εμένα.

Vetements

Vetements

Vetements

Vetements

Vetements

Vetements

Vetements

Vetements

Vetements

Leave a Reply

Your email address will not be published.