Καρ(ο)βέν

A young Juliette Lewis, Liv Tyler και Drew Barrymore: o Guillaume Henry παρέθεσε τις επιρροές και τις μούσες του σαν έτοιμος από καιρό να ακούσει από εμένα με πεταρίζουσες βλεφαρίδες το “έλα σταμάταααααα”.  Μα αλήθεια τώρα, απαριθμεί μόνο σύμβολα των 90s και επιμένει στο ότι αυτή η μικρή capsule collection Carven για το thecorner είναι προορισμένη με μοναδικό σκοπό να σε κάνει να νοσταλγήσεις εποχές που η Τζούλιετ ήταν αρραβωνιαστικιά του Brad Pitt, που η Drew ήταν ήδη ημιαναμορφωμένο wild child που παντρευόταν και που η Λιβ γυρνούσε με την Alicia Silverstone ένα από τα ιδιοφυέστερα, πιο ταυτισμένα με τη σημειολογία του coming of age, πιο γερά καρφωμένα στο μυαλό κλιπ όλων των εποχών.

Η πολύ μίνι συλλογή αυτή εκπροσωπεί την όλο και περισσότερο εκτιμούμενη “αναίτια κομψότητα από το πουθενά, καλά από πού προέκυψε ρε παιδί μου;” με κυρίαρχο ένα κλασικό καρό που έχεις ξαναδεί σε ένα χρώμα που έχεις ξεπεράσει. Έτσι νόμιαζα εγώ, τέλος πάντων, ότι baby blue καρό ήταν τόσο μπανάλ που και σαν σκέψη θα με νύσταζε, ούτε λόγος δηλαδή να το φορέσω. Και όμως, ειδικά αυτό το φουτεράκι με το απλικαρισμένο σχέδιο στα πλάγια το λιμπίζομαι ήδη. Και ναι, φυσικά βοηθάει και το μαύρο, ούτε συζήτηση. Τα πιο κορίτσια θα ικανοποιηθούν με την πλισέ φούστα και το φόρεμα (στην παράδοση των γραμμών που προτιμούσε η Shirley Manson), αν και να ενημερώσω ότι με Doc Martens ΤΙΠΟΤΑ δεν παραείναι girly, και όλα γίνονται όπως πρέπει.

Μα πραγματικά, δεν υπήρχε ένας συγκεκριμένος τύπος φορέματος που διάλεγε πάντα η Shirley στα 90s; Γραμμή Α, αυστηρό έως συντηρητικό κόψιμο στον λαιμό, στενή μεσούλα και αρκετά κοντό (ο κανόνας όσο πιο πολύ πόδι δείχνεις, τόσο πιο πολύ στήθος κρύβεις, της άρεσε της Σίρλεϊ); Δεν θυμάσαι; Δεν έχει και πολλή σημασία – τα λίγο grunge λίγο prairie ρούχα του Guillaume με το έντονο γαλλικό στοιχείο (τίποτα δεν μου λέει περισσότρο γαλλική εξοχή από το θαλασσί καρό) μπορείς να τα βρεις εδώ (και αν είσαι ζάμπλουτος να τα αγοράσεις κιόλας), ό,τι συνειρμούς και να σου προκαλούν.

 

Carven for the Corner

Carven for the Corner

Carven for the Corner

Carven for the Corner

Carven for the Corner

Carven for thecorner

Leave a Reply

Your email address will not be published.