Ο Έκτορας είναι σκληροτράχηλος

Επειδή λίγα πράγματα μου φαίνονται πιο ενδιαφέροντα και ελπιδοφόρα από την υλοποίηση Της Ιδέας, ειδικά αν έχει να κάνει με design, έβαλα τη Βανέσα Κρητικού να μας γράψει για την περίπτωση, που τη ζει από κοντά.

Οι graspinghand (εννοείται το “like στη σελίδα”) είναι ο Αλέξανδρος Ξανθάκης και ο Benoît Durandin. Είναι και οι δύο βιομηχανικοί σχεδιαστές, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Γαλλία, σπούδασαν στο Παρίσι και τα τελευταία 7 περίπου χρόνια ζουν και εργάζονται στην Αθήνα. Η ομάδα τους δημιουργήθηκε το 2011, ενώ ο καθένας ξεχωριστά έχουν διακριθεί με βραβεία και έχουν συμμετάσχει με τις δημιουργίες τους σε γνωστές εκθέσεις όπως στο μουσείο μοντέρνας τέχνης στο Παρίσι, στο Paris Design Week, στην επετειακή έκθεση για τα 20 χρονια του Elle Deco, κά.

Ολα ξεκίνησαν όταν πριν έναν χρονο, ο Αλέξανδρος προσπαθούσε να βρει την τέλεια θήκη για το macbook του. Κάποια που να το προστατεύει, να είναι ανθεκτική, όμορφη, αισθητικώς minimal και που να μπορεί να ανοίγει εύκολα. Τελικά βρήκε δέρμα και αποφάσισε να τη φτιάξει μόνος του ένα βράδυ, ράβοντας τη στο χέρι με βελόνα και κλωστή (φαντάζεσαι το επόμενο πρωινό σε τι κατάσταση ήταν τα δάχτυλα του). Την έφτιαξε λοιπόν στα μέτρα του, ακριβώς όπως την ειχε φανταστεί και έντυσε το macbook του μ’αυτή. Το αποτέλεσμα άρεσε εξίσου και σε όσους την έβλεπαν αφού ρωτούσαν απο που τη βρήκε και ζητούσαν να φτιάξει και σ’εκείνους μία για το ipad ή το iphone τους. Κάπως έτσι ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία της σειράς Hector Hardskin. Δερμάτινες θήκες για όλα τα μοντέλα iphone, ipad και macbook.

Η επιλογή του τρόπου παραγωγής τους έγινε με γνώμονα εκτός από το ξεχωριστό design (κλείνει άψογα χωρίς κούμπωμα) , την προσιτή σε όλους πολυτέλεια, καθώς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την ποιότητα αντίστοιχων προϊόντων γνωστών οίκων. Για την ακρίβεια, ίσως είναι και καλύτερες! Η επεξεργασία των δερμάτων γίνεται με φυσικό τρόπο, σ᾽ ένα από τα παλιότερα και πιο γνωστά βυρσοδεψεία στην Κρήτη, στα Ταμπακαριά, για το οποίο έχουν γραφτεί πολλά άρθρα στον τύπο. Μετά μεταφέρονται στην Αθήνα όπου ράβονται στο χέρι από μία ελληνική εταιρεία με πείρα στη ραφή μπρασελέ γνωστών ελβετικών ρολογιών. Το χρώμα τους είναι φυσικό, σκουραίνει με το χρόνο όταν τις κάνεις δικές σου και περνούν την καθημερινότητα μαζί σου. Φυσικά είναι πολύ ανθεκτικές, φτιαγμένες από παχύ δέρμα και ενισχυμένα πλαίσια, ώστε να προστατεύεται τέλεια η συσκευή από χτυπήματα ή πτώσεις, εξ’ ου και όρος “πανοπλία” που χρησιμοποιούν γι’αυτές.

Hector Hardskin

Hector Hardskin

Προκειμένου να αγοραστούν πολλά δέρματα, ώστε να παραμείνει το κόστος προσιτό για όσους ενδιαφέρονται να τις αποκτήσουν, οι graspinghand αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα project στο Κickstarter (μπες να δεις!) ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό. Εκεί μπορείς να βρεις τη δική σου “πανοπλία” για όλα τα apple που έχεις. Μάλιστα ετοιμάζουν και ένα update για το project, ώστε σε λίγο να μπορείς να παραγγείλεις απ’το Κickstarter ακόμα και για το iphone 6, το οποίο θα βγει στην αγορά τον Σεπτέμβρη.

Ο τρόπος λειτουργίας του Κickstarter είναι απλός: επιλέγεις αυτήν ή αυτές που θες και ακολουθώντας τη γνωστή διαδικασία, όπως όταν αγοράζεις από οπουδήποτε αλλού στο διαδίκτυο, παραγγέλνεις τις θήκες που σε ενδιαφέρουν. Παράλληλα με τις αγορές σου, συγκεντρώνεται και το ποσό ώστε να επιτευχθεί ο στόχος και να τις εχεις έτοιμες να ντύσεις μ᾽αυτές τα mac σου τον Σεπτέμβριο. Εννοείται πως δε χάνεις τα χρήματα σου σε περίπτωση που δεν είναι επιτυχές το project. Αν υπάρχουν περεταίρω απορίες σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί το Κickstarter και πως μπορείς να τις αποκτήσεις, οι graspinghand θα απαντήσουν σε όλες, στο page τους, εδώ.

Αν ψάχνεις λοιπόν κι εσύ μία “πανοπλία” για τα apple που έχεις, μόλις βρήκες μία 100% ελληνική, που να μυρίζει και λίγο Κρήτη και που θα ξεχωρίζει σίγουρα από τις υπόλοιπες βιομηχανικές που βρίσκεις στην αγορά.

Hector Hardskin

Hector Hardskin

Hector Hardskin

Hector Hardskin

Hector Hardskin

Hector Hardskin

Hector Hardskin

******* Είπαμε ε, αγοράζεις εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.