Στη Riri έκανε Coucou

Η Coucou Chloe, με όνομα τόσο εύηχο που κάπως πρέπει να είναι σταρ, με όνομα τέτοιο που αν τα μπουζούκια ή τα φιλμς του Φώσκολου ήταν παριζιάνικα σίγουρα θα την είχαν εφεύρει αν δεν υπήρχε, είναι, κατ’αρχάς, ένα πρόσωπο που δεν ξεχνιέται εύκολα. Και όχι μόνο επειδή της αρέσει να φωτογραφίζεται με λευκούς φακούς επαφής. Αυτό είναι το λιγότερο.

Όσοι (και δεν είμαστε λίγοι, το έχω συζητήσει ΚΑΙ παρατηρήσει) ψάχναμε από μικροί γυναίκες με ομορφιά που δεν θεωρείται παραδοσιακή και που αρχειοθετούνται στους φακέλους “Ιδιαίτερες”, πιστεύω θα εκτιμήσουμε τούτο δω το πολύ γήινο πλάσμα με τα μεγάλα, σκεπαστά πάνω βλέφαρα, το μεγάλο στόμα και τις μεγάλες γωνίες. Εγώ πρώτη, επειδή πάντα ζηλεύω τα έντονα χαρακτηριστικά ως άχρωμη και αχνή και ΠΑΡΟΤΙ το ότι έχω γωνίες μούρης πάντα το μισούσα και ήθελα μάγουλα. Τι τα θες, στους άλλους πάντα φαίνονται τέλεια αυτά που πάνω σου σιχαίνεσαι, είναι κανόνας.

Η Coucou Chloe, το λοιπόν, είναι γαλλίδα μουσική παραγωγός, dj και αγαπημένη της Rihanna, που επέλεξε τη μουσική της να παίζει στις φετινές της πασαρέλες. Γεννημένη στη Νίκαια (… την άλλη τη Νίκαια την ξένη) και κάτοικος Λονδίνου, πλέον, έχει σπουδάσει τέχνη (… φυσικά!) και άρχισε να παίρνει σοβαρά τις μουσικές της ικανότητες μόλις πρόσφατα, φτάχνοντας κομμάτια πειραματιζόμενη πάνω στο κρεβάτι της με ένα λάπτοπ: “για εμένα δεν υπάρχει η σκηνή του Παρισιού ή η σκηνή του Λονδίνου, γιατί παίζω με τους ήχους στο δωμάτιό μου, και μετά εκείνοι φτάνουν παντού”.

Υπάρχει δηλαδή, σαν να λέμε, η τεράστια Σκηνή του Ίντερνετ.

H Erika Jane (πραγματικό της όνομα, που έδωσε και τον τίτλο του τελευταίου ΕP της στο οποίο, έχει γράψει κομμάτια και η ίδια) είναι ολόκληρη μια ενσάρκωση της αναβίωσης των 90s σε ντύσιμο και αισθητική, και μάλιστα των εντελώς “άφτιαχτων, εντελώς casual 90s. Με επιρροές από το πανταχού παρόν, και ίσως και σωτήριο, πλέον, χιπ χοπ, τόσο στα ρούχα όσο και τη μουσική της, και τον Snoop Dogg ως πρώτη και βασικότερη αναφορά της, η παραγωγός/συνθέτρια/φάσιον άικον/δεν ξέρω τι άλλο, βρήκε φέτος ακόμα και τον δρόμο προς τις σελίδες της Vogue που την έψαξε αφού άκουσε τη μουσική της στις πασαρέλες. ΄Ίσια sleek μαλλιά με χωρίστρα στη μέση, ψηλόμεσα παντελόνια, denim on denim, γυαλιστερές βινίλ καμπαρντίνες, φουσκωτά μπουφάν (αυτά με τα πούπουλα που λέγαμε παλιά) και πολλοί μικροί κρίκοι στα αφτιά είναι ο προσωπικός φόρος τιμής που αποτίει η Coucou, η περσόνα της Erika Jane, στη δεκαετία που την επηρέασε και που νοσταλγεί, και παιδιά δεν ξέρω γιατί προσπαθώ να σας πείσω, άμα είναι αρκετά καλή για τη Rihanna είναι και για εμένα ντάξει;

 

Coucou Chloe - AG jeans

Coucou Chloe – AG jeans

 

Coucou Chloe - Hunger Inc.

Coucou Chloe – Hunger Inc.

 

Coucou Chloe - Selfridges

Coucou Chloe – Selfridges

 

Coucou Chloe - Vogue

Coucou Chloe – Vogue

 

Coucou Chloe - Vogue

Coucou Chloe – Vogue

 

Coucou Chloe

Coucou Chloe

Coucou Chloe

Leave a Reply

Your email address will not be published.