Χαρίζει η ομάδα: Καιρός νεφελώδης

Η Νεφέλη Παπαναγιώτου είναι αρχιτέκτονας (τους αρχιτέκτονες τους θαυμάζω για χίλιους λόγους αλλά κυρίως επειδή είναι δημιουργικοί, με φαντασία, και στο μυαλό μου σκέφτονται συνέχεια νέες ιδέες, που δεν έχουν απαραιτήτως σχέση με ό,τι σπούδασαν) και ειδική στην επεξεργασία πλέξιγκλας (το πλέξιγκλας είναι αγαπημένο μου υλικό). Αυτά τα δυο συνδυασμένα αποκλείεται να μη δίνουν ένα αποτέλεσμα που εγώ το βρίσκω ενδιαφέρον, ας πάρουμε ως πρώτο δεδομένο αυτό.

Η μετάβαση από την αρχιτεκτονική στο ντιζάιν και το brand Nefelia έγινε μέσω διαφορετικών σπουδών, μεταξύ των οποίων και το πανεπιστήμιο του Μπράιτον που το αναφέρω επειδή από προχθές που είδα τον Nick Cave μπορώ να σκεφτώ μόνο ότι θέλω να δω τη θέα από τους γκρεμούς και τα βράχια της πόλης και να μείνω μια βδομάδα εκεί μέχρι να μουλιάσει η ψυχή μου από το ψιλόβροχο και την υγρασία των παραθαλάσσιων σπιτιών.

Πάει αυτή η άσχετη παρένθεση.

Δεν ξέρω αν η Νεφέλη μετακινήθηκε από το design μεγάλης κλίμακας στο design αντικειμένων με ευκολία, αλλά το έκανε σίγουρα με επιτυχία. Ξεκινώντας από κοσμήματα και φτάνοντας σε χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι, οι συλλογές της έχουν ως επίκεντρο το χρώμα, και ως περιρρέουσα αίσθηση αυτή της χαράς: από τις 93459087 αισθητικές προσεγγίσεις που υπάρχουν, δηλαδή, η Nefelia έχει επιλέξει μια προσέγγιση χρωματιστή και χαρούμενη – εδώ έχει βγάλει ολόκληρη σειρά εντελώς ποπ (τη Fluo Summer) για να σε πείσει να βάλεις στη ζωή σου λίγο φωσφοριζέ. Όχι πως δεν θα βρεις κάτι να αγαπήσεις αν είσαι σαν εμένα, από τους διστακτικούς με το χρώμα, γιατί υπάρχουν και άλλες σειρές που το χρησιμοποιούν με ρέγουλα, πιο διακριτικά, μέχρι να εγκλιματιστείς και να φτάσεις μόνη σου στα πορτοκαλί, τα κίτρινα και τα ροζ.

Τα κοσμήματα και τα τσαντάκια είναι από αυτά που δίνουν τον τόνο στο απλό ντύσιμο και θα βολέψουν πάρα πολύ να κάνεις το περιβόητο statement αν είσαι του μαύρου ή του γκρι. Μια τσάντα σε σχήμα ματιού, ένα κόσμημα λαιμού που μοιάζει με κουκουβάγια και σκουλαρίκια σε σχήμα αλόγου. Αν τα δώρα σου θες να είναι “για το σπίτι” έχεις τον καθρέπτη με τα δύο πρόσωπα του Ιανού, σουβέρ με ματάκια (αρέσουν πολύ στη Νεφέλη τα ματάκια) και ένα φωτιστικό με αναφορές στη μυθολογική Μέδουσα.

Τα αντικείμενα Nefelia θα τα παραγγείλεις και θα φτιαχτούν αποκλειστικά για εσένα ή για τον αγαπημένο άνθρωπο που θα του τα κάνεις δώρο. Έχεις να διαλέξεις μεταξύ σειρών με υπέροχα ονόματα, όπως Topos, Morocco, Fluo, Paradise και Drama.

 

 

Evil Eye

Evil Eye

 

Eye On You

Eye On You

 

Ippos

Ippos

 

Owl

Owl

 

Round Summer Clutch

Round Summer Clutch

 

The Two Faces Of Janus

The Two Faces Of Janus

 

 

STOP THE PRESS: Το φάσιονιζμ κληρώνει αυτό το μενταγιόν Πήγασο, που συνοδεύεται από ένα ζευγάρι plexiglass σκουλαρικάκια με τους εξής τρόπους:
1. Κάνετε like στο page Nefelia
2. Κάνετε like στο page Fashionism
3. Κάνετε το ευφάνταστο σχόλιό σας εδώ από κάτω
4. Κάνετε σχόλιο στο instagram.com/some_chrs, στη φωτογραφία του μενταγιόν!

 

Nefelia

56 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.