Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις

Επειδή ως γνωστόν δεν είμαστε καλοί όλοι σε όλα, περί μακιγιάζ μόνο μία συμβουλή έχω να σας δώσω (κάτι είναι και αυτό, περί οδήγησης ας πούμε δεν έχω καμία): καλύτερα άβαφτη, παρά κακοβαμμένη.

Εμπιστευθείτε με, γιατί όσες φορές προσπάθησα να βαφτώ χωρίς επιτυχία (και ήταν άπειρες), κατέληξα να κοιτάζομαι στον καθρέπτη και να νοσταλγώ τις φορές που ήμουν άβαφτη – και όταν λέμε άβαφτη, εννούμε φυσικά την τριπλετίτσα κόκκινο κραγιόν – μάσκαρα – ρουζ, τουλάχιστον για τους ανθρώπους με άτονα χαρακτηριστικά όπως τα δικά μου. Για τα κορίτσια που δεν πιάνουν το χέρι τους, λοιπόν, ο Korres έχει στις φετινές τους προτάσεις τα βασικά, που είναι τα εξής:

1. Το κραγιόν
Επιτέλους, Morello ματ, αλλά όχι ματ στόκος που λέμε, αλλά ματ βελούδο και ελαφρύ που εμένα πχ μου χρειάζεται γιατί πέραν όλων των άλλων καταστροφών που μου συμβαίνουν με το θέμα μακιγιάζ, ξεφλουδίζω και τα χείλη μου (όσες συμπάσχετε γνωρίζετε πως όταν το άκαμπτο ματ κραγιόν αρχίζει να φεύγει από μισοξεφλουδισμένα χείλη το θέαμα είναι ψιλογκροτέσκ). Φυσικά, συνιστώ το classic red (υπάρχει όμως και burgundy red και natural purple).

 

Morello Matte Lipstick

Morello Matte Lipstick

 

 

2. H μάσκαρα
Ε δεν χρειάζεται να πω πολλά, η μάσκαρα αλλάζει όλο το βλέμμα, και εκείνη που κάνει πιο πολλή δουλειά πιστεύω δεν είναι εκείνη που μακραίνει αλλά εκείνη που πυκνώνει. Εδώ o Korres υπόσχεται Drama Volume (όγκος έως 6 φορές μεγαλύτερος και μήκος που αυξάνεται έως 20% από την πρώτη εφαρμογή!) σε μια μάσκαρα με τονωτικά και θρεπτικά για τις βλεφαρίδες στοιχεία. Εκτός από την, αναμενόμενη και απαραίτητη, μαύρη την παίρνεις και σε μπλε που είναι πολύ μόδα αλλά και σε πιο γλυκό-πρωινό καφέ.

 

Volcanic Minerals Drama Volume

Volcanic Minerals Drama Volume

 

3. Το (περισσότερο από) ρουζ
Εδώ στεκόμαστε λίγο παραπάνω γιατί η draping palette έχει, ξεκινώντας από αριστερά (και ντεγκρανταρισμένα): highlighter (γυαλιστικό που λέμε, γιατί οι λάμψεις είναι πλέον ότι πριν από 2 χρόνια το contouring), ρουζ (σε ροζ και κοραλλί, αναλόγως τι προτιμάς) και bronzer για τα κοψίματα (ελαφρύ ΠΟΛΥ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ contouring σαν να λέμε).

 

Draping Palette Trio

Draping Palette Trio

 

4. The extra mile
Αν θες και το λίγο παραπάνω, εδώ είσαι, στο eyeliner μαρκαδόρο, που στέκεται πλέον και μόνο του, ακόμα και χωρίς κραγιόν ή μάσκαρα, αν ξέρεις να το βάλεις σωστά (ο μαρκαδόρος θεωρείται εύκολη, σχετικά, εκδοχή). Και εδώ η κλασική επιλογή (το παντός καιρού σαν να λέμε) είναι το μαύρο, αλλά άμα είσαι μάγκας βάζεις και μπλε για κάτι πιο blitz και νεορομαντικό, ή καφέ. Όσο για τη γραμμή, άμα είναι σωστή μπορεί να είναι και λεπτή, και φαρδιά, και διακριτική, και τραβηγμένη πολύ προς τα έξω και πολύ γατίσια και ό,τι θες.

 

 

Minerals Liquid Eyeliner Pen

Minerals Liquid Eyeliner Pen

Leave a Reply

Your email address will not be published.