Cool Inferno

Όταν πάω να γράψω για αντρική μόδα είναι σαν να ακούω τους δυο τρεις συνήθεις υπόπτους που ξέρω ότι διαβάζουν να μονολογούν φωναχτά “ωωω και ποιος θα τα φορέσει τώρα αυτά” – ακόμα και αν δεν συνηθίζουν να μονολογούν, εγώ ακούω τη φωνή μέσα τους: είμαι τόσο καλή. Είναι αλήθεια πως όταν μπορείς να είσαι κουλ και χοτ με ένα band shirt και ένα τζινάκι δεν θα το ψάξεις παραπάνω, αλλά εκείνοι που το ψάχνουν παραπάνω καμιά φορά το κάνουν σωστά, και όταν οι άνθρωπο που τους βοηθούν να το κάνουν σωστά είναι ντόπιας παραγωγής, αξίζει να τους δείξεις.

Η συλλογή Dante για το φετινό καλοκαίρι ονομάζεται KATOΨIS και, ψάχνοντας το site θα δεις πως έχει κάτι και για σένα, για όταν αποφασίσεις να το “ψάξεις παραπάνω” ή να επιλέξεις το κάτι διαφορετικό. Τα basics και τα sos κομμάτια είναι, φυσικά, εδώ αλλά τη διαφορά θα την κάνεις με το layering (που ίσως σού ακούγεται υπερβολή για το ελληνικό καλοκαίρι, αλλά είναι το πιο βολικό πράγμα για την άνοιξη) και τις μικρές λεπτομέρειες που αποτελούν τα “μαγικά” του design: τιράντες, κουμπιά, πιέτες, ασυμμετρίες περισσότερο διακοσμητικές και λιγότερο λειτουργικές, και μήκη που πιθανόν να σου φαίνονται “δύσκολα”. Όλα αυτά είναι συνδυασμένα με Το Βασικότερο Πράγμα Στην Αληθινή Μόδα, που, όπως και στη μαγειρική, είναι τα υλικά. Ως γνωστόν, τα καλά υλικά εγγυώνται τη νοστιμιά στη συνταγή κατά μεγάλο ποσοστό, πράγμα που ισχύει και στα ρούχα, και έτσι εδώ βιολογικό βαμβάκι, πουπλίνα και λινό επιστρατεύτηκαν για να δώσουν ζωή στα όνειρα των σχεδιαστών του Dante (που φυσικά τους κάνουμε ένα λάικ έτσι για το καλό, άγιες μέρες θεωρείται ότι έχουμε ακόμα).

Κάτι που το αγόρι αναγνώστης δεν πρέπει να φοβάται στη συλλογή KATOΨIS είναι σίγουρα το χρώμα, αφού μπορεί στον σχεδιασμό να έκαναν τα τολμηρά τους, αλλά μια κάποια ισορροπία την κράτησαν, χρησιμοποιώντας ασφαλείς και για πάντα αγαπημένες παλέτες: καθησυχαστικό μαύρο, μπεζ, γκρι, λαδί και γενικά ό,τι έχεις συνηθίσει να μπαίνει στην κατηγορία “γήινο” είναι εδώ για να κάνουν πιο προσιτά όσα θεωρείς εκκεντρικότητες αν είσαι από τους “τισερτάκι τζινάκι και έξω από την πόρτα” που προαναφέρθησαν.

Και εν κατακλείδι: σε καταλαβαίνω. Ως άνθρωπος που βαριέται και, τόσο σε σχέση με τη μόδα όσο και με τη ζωή εν γένει, επιλέγει τον πιο εύκολο και άκοπο δρόμο, πιάνω γιατί υπερισχύει των πάντων το τισερτάκι και το τζινάκι. Όμως, έρχονται κανα δυο στιγμές στη ζωή που αποζητάμε να δούμε τον εαυτό μας αλλιώς, και όταν τελικά το κάνουμε μας αρέσει τόσο πολύ που θέλουμε να τον κρατήσουμε – για τις περιπτώσεις αυτές ο φίλος αναγνώστης του φάσιονιζμ θα έχει τα Dante, που έχουν πάρει το όνομά τους από τον Ντάντε Αλιγκιέρι, τον ποιητή που πάντρεψε τη γλώσσα των ανακτόρων με αυτή του λαού φτιάχνοντας ποίηση ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΛΙΓΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

 

 

 

DANTE

DANTE

DANTE

DANTE

DANTE

DANTE

DANTE

DANTE

DANTE

DANTE

Leave a Reply

Your email address will not be published.