Μικρό, ρετρό προτζεκτάκι γραφείου

Ακούς και εσύ ημίτρελα (έστω λίγο σκιαχτικά) χάχανα μαινάδων με ηχώ Επιδαύρου όταν γίνεται λόγος για dress code δουλειάς; Όχι ε, ε τότε ούτε εγώ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΚΟΥΣ, κάθισε (ή ξάπλωσε) ας συζητήσουμε αυτό το θεματάκι: το πώς δηλαδή, στο μυαλό σου, στη δουλειά πας ντυμένη σαν (όχι απλήρωτη) intern της Vogue ενώ, στην αληθινή ζωή, πας στη δουλειά με ό,τι βρεις εκτός πλυντηρίου και εντός ακτίνας μπράτσου που να συνδυάζεται με έναν στοιχειώδη τρόπο έτσι ώστε να μη θυμίζεις entertainer παιδικού πάρτυ (τους κλόουν λέω έτσι για πιο κυριλέ).

Εγώ να ξέρετε, εδώ και κανα δυο σεζόν έχω αποφασίσει να ασχολούμαι λίγο με το τι φοράω στη δουλειά, έτσι για σεβασμό στους υπόλοιπους βρε αδερφέ (για να μην πάει το μυαλό σου σε υπερπαραγωγές, να σε καθησυχάσω λέγοντας ότι το κραγιόν ακόμα στο ταξί το βάζω ε) και με αφορμή τις εκπτωσούλες στο McArthurGlen Designer Outlet Athens έφτιαξα με τη Δήμητρα και τον Χρήστο ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ, εντάξει μου πέρασε, συνεχίζω, ένα συνολάκι δουλειάς που το φορούσα αυτούσιο, χωρίς την παραμικρή αλλαγή και το ονομάζω “Η Amy αν απαιτείτο η σωματική της παρουσία σε γραφείο και αν έπρεπε να παρευρίσκεται σε μίτινγκς”.

Θα έχεις κάνει τη διάγνωση μια μικρής χαριτωμένης, μη σου πω ερωτεύσιμης (γιατί ξέρετε, συχνά-πυκνά συμβαίνει), εμμονής με τα cropped tops, το μπλε και το κόκκινο φορεμένα μαζί και τα φαρδιά παντελόνια που μου συνέβη φέτος: ε ούτε εδώ ξέφυγα. Το συγκεκριμένο pinstripe φαρδύ παντελόνι, που δεν είναι ούτε χαμηλοκάβαλο ούτε ψηλοκάβαλο, στην προσωπική μου σημειολογική ατζέντα συνδέεται με rat pack και τζαζίστες και χαμηλοτάβανα jazz clubs του 50 με καπνό τσιγάρου τόσο πυκνό που τον κόβεις με μαχαίρι, τα παπούτσια είναι Καλοφόρνια των 70s και το φουλάρι, ε όσο για το φουλάρι, εννοώ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΥΛΑΡΙ; Ένα mix and match που γράφει το όνομά μου, σαν να λέμε, και το μάζεψα ως έχει από το εκπτωτικό χωριό. Παρακάτω θα δεις ότι οι εκπτώσεις-πάνω-στις-εκπτώσεις είναι φοβερές, αλλά και ότι η αρχική τιμή κάποιων κομματιών ήταν έτσι και αλλιώς προσιτή.

 

McArthurGlen

(Εδώ χαχανίζω γιατί ο βοηθός του φωτογράφου έτυχε να είναι φίλος και υπήρξε bullying.)

McArthurGlen

McArhturGlen

McArthurGlen

McArthurGlen

McArthurGlen

Μαντήλι Gant 42 ευρώ από 105 ευρώ, παπούτσια Sisley 31,1 από 59,95 ευρώ, παντελόνι Benetton 31,1 από 59,95 ευρώ, cropped top Gant 70 από 175 ευρώ, γυαλιά Tod’s (EyeQ) 185 από 335 ευρώ, τσάντα Vince Camuto (Καλογήρου) 251,1 από 389 ευρώ, βιβλίο (Παπασωτηρίου) 17,90 ευρώ. Για το βιβλίο, θέλω να πω ότι είναι η Καρδερίνα, της Donna Tartt. H Donna Tart έχει γράψει ένα από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία σε αυτή τη ζωή, τη Μυστική Ιστορία, και μου ήρθε να την τιμήσω.

Φωτογραφίες: Nicky Economou

Styling: Χρήστος Αλεξανδρόπουλος

Makeup: Χριστίνα Ζώη

Leave a Reply

Your email address will not be published.