Skin

Όλα ξεκίνησαν από το μάξι σατέν φόρεμα με λεπτό τιραντάκι, που παρέπεμπε σε νυχτικό, για να φτάσουν στον κορσέ που έγινε μπλούζα και το σουτιέν που έγινε top και στο φαρδύ σλιπ που έγινε σορτς και γενικά στα δυσδιάκριτα όρια μεταξύ του τι είναι ρούχο, τι είναι lingerie, ποιο το overlap, ποια η έμπνευση και ποια η εκτέλεση, ποια η πιθανότητα μια σέξι ιδέα που φαινόταν υπέροχη στην πασαρέλα να δείχνει αμήχανη εκτός της. Τέλος πάντων, ο καιρός περνούσε, οι συζητήσεις γίνονταν πιο γόνιμες και σχεδόν ποτέ δεν είχαν πλέον να κάνουν μόνο με τη σκέτη, ρηχή μόδα: Ήταν και η απόλαυση του σεξ και της σεξουαλικότητας. Ήταν και ο εορτασμός των σωμάτων και των σωματοτύπων. Ήταν και ένα “θα φοράμε ό,τι θέλουμε” που ερχόταν με ορμή. Ήταν και τα αδύνατο να προβλεφθούν λοκντάουνς που κατήργησαν και νομιμοποίησαν πολλά (un)dress codes.
Ήταν και το ρούχο ως απελευθερωτικό σύμβολο, και το σώμα ως εργαλείο απελευθέρωσης – τέλος πάντων φτάσαμε σε μια συγκυρία όπου όλα είναι μόδα, όλα είναι της μόδας
και όλα φοριούνται, αρκεί να το θες: τίποτα δεν παραείναι σέξι αν εσύ δεν το νομίζεις.

Φέτος, αν και δεν το χρειάζεσαι, οι συλλογές σου προσφέρουν λουσάτο άλλοθι να δείξεις όποιο τμήμα του σώματός σου προτιμάς, και όσο δέρμα θέλεις. Έχουν δαντέλες, διαφάνειες, δίχτυα, τρύπες, κοψίματα, σκισίματα, cut outs (δηλαδή σκισίματα, αλλά πιο γεωμετρικά), παραβαίνουν χαρούμενα τον κώδικα του comme il faut “ή δείχνεις μπούτι ή στήθος” και αφήνουν με αυτοπεποίθηση ακάλυπτα τα επίμαχα. Όχι ότι είναι η πρώτη φορά, η μερική γύμνια επανέρχεται κατά καιρούς, αλλά μάλλον είναι η πιο nonchalant. Όλοι θυμάστε Madonna με σουτιέν και σακάκι που κάποτε ήταν “τολμηρό statement” και τώρα ένα καθημερινό upload σε street style accounts.

Nensi Dojaka

Έχω εδώ διάφορες συλλογές που με πρόσχημα την πασαρέλα προσπαθούν να βάλουν λίγο ερωτισμό στην ανηδονικότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας, λίγο μπρίο στην πιο άκεφη καμπή των ζωών μας, συλλογές με προσεγγίσεις που κυμαίνονται: Nensi Dojaka ισορροπεί το hotness με χρώματα της σοβαρής, executive παλέτας, LaQuan Smith παίζει στα σίγουρα με twisted power suits και μαύρο που τονίζουν μυστήριο και βαρύτητα, Dion Lee και Ludovic De Saint Sernin έχουν και δυο τρία outfits με πλάγιες ματιές σε kinks, Aya Muse σε γδύνει με 90s τρόπο και Christopher Esber επίσης σε γδύνει αλλά, ανά στιγμές, με την πειραματικότητα και τα ψυχρά χρώματα που θα ταίριαζαν σε μια Bjork ή μια Tilda Swinton.

Nensi Dojaka
Nensi Dojaka
Nensi Dojaka
LaQuan Smith
LaQuan Smith
LaQuan Smith
Dion Lee
Aya Muse
Aya Muse
Aya Muse
Aya Muse
Christopher Esber
Christopher Esber
Ludovic de Saint Sernin

Τώρα που τα ξανακοιτάζω, κάτι εξ ορισμού bombshell και μη απολογητικά σέξι δεν έχω συμπεριλάβει, ισορροπίστρια γαρ. Α και αν θέλουμε να κάνουμε το γυμνό ολόσωστα, το παπούτσι που συμπληρώνει τα looks είναι αυτό:

Amina Muaddi
Aquazzura
Steve Madden

Leave a Reply

Your email address will not be published.