Paper Mayhem

Να, τώρα αν δούλευες στην τηλεόραση και πήγαινες ένα τέτοιο θέμα στον αρχισυντάκτη σου, θα σου έλεγε μπράβο, γιατί στημένο και παιγμένο ωραία θα μπορούσε να βγάλει ένα δεκαλεπτάκι τηλεοπτικού χρόνου: έχει παιδάκι, και μάλιστα όμορφο παιδάκι, έχει πολλές εικόνες χρωματιστές και εντυπωσιακές και μπορεί το πανελάκι να ενορχηστρωθεί και να σκηνοθετηθεί τέλεια έτσι ώστε οι μισοί να λιγώνουν από το πόσο χαριτωμένο το βρίσκουν και οι υπόλοιποι να λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να μπαίνει στον χώρο της μόδας που είναι ανθρωποφάγος, και ότι θα έπρεπε να παίζει με τα άλλα κοριτσάκια, και ότι η μάνα του προφανώς προβάλλει πάνω του αυτά που δεν έκανε εκείνη (γιατί πάντα φταίει η μάνα, ας μην έχουμε αμφιβολίες – ο πατέρας πού να προλάβει τα πάντα; είναι κουβαλητής). Επίσης ναι, όλοι οι τσακωμοί που βλέπεις είναι προσυνεννοημένοι. για να καλύπτονται και οι δύο απόψεις, και ε, για να γίνονται τσακωμοί.

Αφού βγάλαμε από τη μέση αυτές τις καυτές αποκαλύψεις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΤΩΝ ΠΑΝΕΛ ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΩΝ (… ελπίζω να μη φάγατε πολύ), ΠΟΣΟ θαυμαστό και αξιολάτρευτο είναι αυτό το κοριτσάκι; Μην απαντήσετε, δεν υπάρχουν αρκετές κλίμακες γαματοσύνης για να μετρήσουν την ιδιοφυία του πρότζεκτ που είναι η τετράχρονη Mayhem από μόνη της. Η Mayhem λοιπόν (πρόκειται φυσικά για ψευδώνυμο, τα πλήρη στοιχεία του παιδιού δεν είναι γνωστά) άρχισε να ενδιαφέρεται νωρίς για τη μόδα, με τον τρόπο που ένα παιδάκι ενδιαφέρεται από νωρίς για το ποδόσφαιρο ή το κολύμπι ή τη γυμναστική – στη συνέχεια έγινε πιο δημιουργική: έφτιαχνε “φορέματα”, δηλαδή τύλιγε υφάσματα, φουλάρια και κασκόλ γύρω της, ώσπου η μαμά της πρότεινε να ξεκινήσουν να φτιάχνουν φορέματα από χαρτί. Ε. Και έγινε αυτό το αριστούργημα.

Μαμά και κόρη φτιάχνουν μαζί τα φορέματα με διάφορα χαρτιά, κόλλα και ψαλίδι, αλλά η μικρή έχει αρχίσει να παίζει με το προσωπικό της ατελιέ ακόμα και όταν λείπουν οι κηδεμόνες, αφού ξέρει πια ακριβώς πόσο χαρτί χρειάζεται για μια φούστα και μια μπλούζα και πώς πρέπει να το κόψει (προφανώς, υπάρχουν πολλά στράπλες column dresses, χιχι). Η έμπνευση έρχεται από παντού, καρτούν, επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους, και φυσικά, κανονική μόδα: Μάνα και κόρη αντιγράφουν τις τουαλέτες των σταρ και του Project Runway (“όταν η Mayhem έμαθε πως υπήρχε τέτοια εκπομπή κόντεψε να τρελαθεί από τη χαρά της”), και όλα αυτά δείχνουν κάπως έτσι:

Fashion By Mayhem

Fashion By Mayhem

Fashion By Mayhem

FashionbyMayhem3

FashionByMayhem4

FashionByMayhem6

FashionByMayhem7

FashionByMayhem8

FashionByMayhem10

FashionMyMayhem9

FashionNyMayhem2

 

Fashion By Mayhem

Fashion By Mayhem

Fashion By Mayhem

Fashion By Mayhem

Όπως έχω ξαναπεί, μού είναι αδιανόητο πώς κάποιος μπορεί να σταθεί με μάτι κυνικό ή αρνητικό απέναντι σε κάτι τέτοιο – έχοντας όμως σκεφτεί πολύ πάνω σε αυτό κατέληξα πως, σε μια κοινωνία που επαινεί την αφοσίωση παιδιών που έχουν ταλέντο στο πιάνο ή κάνουν πρωταθλητισμό από πολύ νωρίς η δυσπιστία και οι κριτική στάση απέναντι στις μικρές Τάβι αυτού του κόσμου έχουν να κάνουν μόνο με τη “ρηχότητα” της μόδας, τη ματαιοδοξία και την πολύ άμεση σχέση της με την κατανάλωση. Καμιά από αυτές τις ερμηνείες βέβαια δεν είναι αρκετή για να απορρίψει κανείς αυτό το τρελό πάρτυ δημιουργικότητας στο σπίτι ενός τετράχρονου κοριτσιού. Και φυσικά, ΔΕΝ ξέρετε πόσο ζηλεύω.

Για τη Mayhem και τη μαμά της θα βρείτε περισσότερα στο site και το instagram τους.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.