Τον Ματθαίον και μίαν καλύβη

Για άνθρωπο που παραπονιέται ότι δεν τον ενθουσιάζει τίποτα με ενθουσιάζουν πάρα πολύ πράγματα μπανάλ όπως η παραλία του Λουτρακίου ή τα λειτουργικά διαμερίσματα ελαχίστων τετραγωνικών του ΙΚΕΑ. Βέβαια, εμένα μου αρέσει πολύ και η διακόσμηση, θα το έχετε καταλάβει.

Επίσης, από τότε που πήγαινα δημοτικό, έχω καταλήξει για το ποια είναι τα δύο πιο ωραία σπίτια στη γειτονιά – πρόκειται φυσικά για τις κλασικές μονοκατοικίες της κάποτε αστικού παραδείσου που ήταν η Κυψέλη, το ένα έχει κυκλικό μπαλκόνι και το άλλο κυκλικές γραμμές στην αρχιτεκτονική του προσέγγιση γενικότερα, το ένα είναι εγκαταλελειμμένο και μόλις πριν λίγες μέρες καλύφθηκε από ένα τεράστιο πωλητήριο πανό, το άλλο δεν ήξερες αν κατοικείτο, φαινόταν πάντως σίγουρα ψιλοπαρατημένο. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, που ήρθε μια οικογένεια προσφύγων με κάτι παιδάκια (που, ειλικρινά, μόνο γελάνε, όλη την ώρα, τρέχουν στο σούπερ μάρκετ, φέρνουν ψωμί από το φούρνο και ξεσηκώνεται ο δρόμος) και το σπίτι ξανάνιωσε.

Μου αρέσουν τέλος πάντων πολύ τα σπίτια, τα διαμερίσματα, τα μπαρ, τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα που όλος ο κόσμος τα μισεί – γενικά τα οικοδομήματα. Ο στίχος δηλαδή “σε αγαπώ περισσότερο από όλα τα κτίσματα” έχει κυριολεκτικό νόημα για εμένα, και σημαίνει προφανώς μια τεράστια αγάπη.

Τέλος πάντων.

Ο μικρός, αλά ΙΚΕΑ, χώρος που με εντυπωσίασε τελευταία είναι αυτό το μικρό καταφύγιο που σχεδίασαν ο Matthew MacConaughey σε συνεργασία με το Wild Turkey και τη Unyoked (αυστραλέζικο ταξιδιωτικό startup) και ονόμασαν The Reserve: μπορείς να το νοικιάσεις, και να μείνεις σε ένα τέλειο πολυτελές καλυβάκι με προσωπικές πινελιές από το γούστο του Μάθιου. Μίνι βιβλιοθήκη και μια μικρή συλλογή από κασέτες (δακρύζουν οι χιπ δισκογραφικές) με την αγαπημένη του μουσική και φυσικά κρυμμένο μπαρ. Το σπιτάκι είναι σχεδιασμένο με τρόπο φιλικό στο περιβάλλον και “green” που λέμε (φωτοβολταϊκά πάνελ και οικολογικές πρώτες ύλες) έτσι ώστε να εντάσσεται πλήρως στο φυσικό περιβάλλον και ΔΕΝ έχει wi-fi. Για να μην κάνεις συνέχεια στόριζ, και να συνδεθείς λίγο με τη φύση κατά τη διαμονή σου στην Αυστραλία.

Τα έσοδα από τα ενοίκια θα διατεθούν στο Foundation for National Parks & Wildlife, άρα, δεν θα τα κλαις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.